"Kadınlar, istedikten sonra her şeyi yapabilir"

"Kadınlar, istedikten sonra her şeyi yapabilir"
Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen:- "Ülkemizin adını 100 metre dünya rekoruna yazdıracağız"- "Yaşadığım talihsizlik beni kamçıladı"


İSTANBUL (AA) - KEMAL ÇOLAK - Serbest dalışta dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, kadınların, istedikten sonra her şeyi yapabileceğini söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Şahika, kadınların çok güçlü ve sabırlı olduğunu ayrıca hayatta birçok deneyiminin bulunduğunu belirtti.

Kendi hayatında yaşadıklarını tüm kadınlarla paylaşarak onlara küçük bir parça ilham vermeye çalıştığını anlatan milli sporcu, "Kadınlar istedikten sonra her şeyi yapabilir. Bunun benim için en önemli örneği erkeklere ait olan 108 metre buz altı yatay dalış rekorunu 110 metreye taşımam" şeklinde görüş bildirdi.


"100 metre rekorunu yeniden deneyeceğiz"


Şahika Ercümen başarısızlıkla sonuçlanan 100 metre rekorunu yeniden deneyeceğini dile getirerek, "Umarım bu sene ülkemizin adını 100 metre dünya rekoruna yazdıracağız" dedi.

Antrenmanlarında 110 metreye kadar dalışlar yaptığını aktaran 31 yaşındaki sporcu, "Rekor denemesinde bulunduğum gün bir talihsizlik yaşadım ama dünya rekoru bizde olduğu için çok büyük bir kaybımız olmadı" şeklinde konuştu.

Yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdürdüğünü bildiren Şahika, şunları söyledi:

"100 metre rekorunu yeniden deneyeceğiz. Bu yıl Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na da hazırlanıyorum. Kamplarım başladı, yoğun antrenman programım devam ediyor. Umarım bu sene ülkemizin adını 100 metre dünya rekoruna yazdıracağız."


- "Yaşadığım talihsizlik beni kamçıladı"


Şahika Ercümen, rekor denemesinde fenalaşmasının kendisini olumsuz etkilemediğini bildirdi.

Limitlerde bir iş yaptığını ve her sporcunun kariyerinde böyle bir olay yaşayabileceğini kaydeden milli sporcu, "Sağlığımı tehlikeye atacak hiçbir durum yoktu. Öyle bir şey olsa, zaten bu sporu yapmam. 6 dünya rekorundan sonra belki de böyle bir şey gerekiyordu. İnsan, başarısız da olabiliyor ama yaşadığım talihsizlik beni kamçıladı. Şu anda 100 metreye en iyi şekilde hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahika Ercümen, 2016 yılındaki hedefleriyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"İlk hedefim 100 metreyi geçmek. Bir anlamda geçen seneyle hesaplaşmamız aslında. Bu yıl Serbest Dalış Dünya Şampiyonası da ilk kez Türkiye'de yapılacak. Şampiyonada ülkemizi temsil edeceğim. Kadınlarda tüm Türkiye rekorları bana ait. O yüzden bunları geliştirmeye, dünyada ilk 3'e girip ülkemize madalya getirmeye çalışacağım. Dolayısıyla bir hayli yoğun bir sezon beni bekliyor."

Son olarak destek çağrısı yapan milli sporcu, "Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede daha çok desteği hak ettiğimizi düşünüyorum. Umarım bu yıl hem izleyiciler daha duyarlı olarak bizi destekler hem de sponsorlar biraz daha ilgi gösterir. Şu an en büyük eksiğimiz bu. Dünya rekoru denememiz için yine ana sponsor arıyoruz. Umarım her şey yolunda gider" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.