Kadınlar mı erkekler mi interneti daha çok seviyor?

Kadınlar mı erkekler mi interneti daha çok seviyor?
İnternet daha çok erkekleri esir alıyor

İnternet bağımlılığı üzerine yapılan iki araştırmanın sonuçları açıklandı. Buna göre, internet daha çok erkekleri esir alıyor!

Sağlık Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin internet bağımlılığına ilişkin yaptığı iki ayrı araştırmanın sonuçları belli oldu.

Çıkan sonuçlara göre, erkekler kadınlara oranla sosyal medyada daha çok vakit geçirirken, kentlerdeki bağımlılık düzeyi kırsala göre daha fazla.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN ARAŞTIRMASI

- Toplam 100 bin kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırmaya göre, bilgisayar kullanabilme oranı tüm katılımcılar için yüzde 88, bilgisayar kullanabilen tüm katılımcılar içindeki bağımlı oranı yüzde 8,4.

- Bağımlılık oranı kadınlarda yüzde 42, erkeklerde yüzde 58.

- İnternet bağımlılığı, kentlerde kırsala göre daha fazla.

- Bağımlı oranı orta gelir düzeyinde artış gösteriyor ve gelir düzeyi arttıkça bağımlılık da artıyor.

- Bakanlığın 2023 yılı projeksiyonuna göre bağımlılık oranınınyüzde 24,6 düzeyine çıkması bekleniyor. Bu da 8 yıl sonra her 4 kişiden birinin internet bağımlısı olma potansiyelini ortaya koyuyor.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NİN ARAŞTIRMASI 

- Bin 390 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmaya göre, internet bağımlılığının 16-24 yaş grubunda, erkeklerde, bekarlarda, ortaokul ve lise mezunlarında, işsizlerde, aylık geliri bin TL'nin altında ya da 5 bin TL'nin üzerinde olanlarda daha fazla.

- Katılımcıların yüzde 47,8'i düzenli olarak internet kullanırken, yüzde 26,5'i hiç internet kullanmıyor.

- Katılımcıların yüzde 48,8'i haftada 0-9 saat, yüzde 30,3'ü de 20 ve üzeri saati internet başında geçiriyor.

- Katılımcıların yüzde 34,4'ünün sosyal, yüzde 25,2'sinin haber, yüzde 13'ünün oyun amacıyla interneti kullandıkları belirtiliyor.

- Katılımcıların yüzde 20,9'u kendisini internet bağımlısı olarak görüyor. Yüzde 79,1'i ise bu görüşe katılmıyor. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 18,2'si de internet bağımlısı olma potansiyeli taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.