Kadınların kışlık telaşı başladı

Kadınların kışlık telaşı başladı
Kahramanmaraş'ta kadınlar, kış öncesi bulgur ihtiyaçlarını geleneksel yöntemlerle hazırlıyor.

Kahramanmaraş'ta kadınlar, kış öncesi bulgur ihtiyaçlarını geleneksel yöntemlerle hazırlıyor.

Bulgur yapan kadınlar, ilk olarak buğdayları büyük kazanlarda yıkıyor. Kurulan dev kazanlara konulan buğday, yaklaşık 2 saat pişirilerek güneş altında 2 gün bekletilmek üzere sergilere bırakılıyor. Sergilerden toplanan buğday değirmende un ve bulgur haline getirilip kış boyu tüketiliyor. Yardımlaşma usulüyle yapılan iş sonunda kadınlar, kışlık yiyeceklerini hazırlamış oluyor.

Hazır bulgur ve undan uzak durduklarını söyleyen Emine Başçı, "Buğdayı büyük bakır kazanlarda ellerimizle yıkarız. Daha sonra 100 kilogramlık kazanlarda 2 saat kadar kaynatırız. Daha sonra büyük temiz beze serip güneşte kurutmaya bırakırız. Tahtaların üzerinde tek tek yabancı maddeleri temizledikten sonra buğdayı olarak değirmene yollayıp kışlık pilavlık bulgur olarak eve getiriyoruz. Komşularımız ile yardımlaşarak bunu her yıl yapıyoruz" dedi.

Kadınların kışlık telaşı başladı

Kadınların kışlık telaşı başladı

Kadınların kışlık telaşı başladı

Kadınların kışlık telaşı başladı

Kadınların kışlık telaşı başladı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.