Kadir Şeker ilk kez hakim karşısına çıktı

Kadir Şeker ilk kez hakim karşısına çıktı
Konya’da bir parkta sevgilisi tarafından darp ettiği iddia edilen Ayşe D’yi kurtarmak isterken Özgür Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker,bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Konya’da bir parkta sevgilisi Özgür Duran tarafından darp edildiği iddia edilen Ayşe D’ye yardım etmek istediği sırada yaşanan boğuşmada Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker’in yargılanmasına başlandı. Şeker, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya SEGBİS ile katıldı. Konya’da geçtiğimiz Şubat ayında dershaneden evine dönen 20 yaşındaki Kadir Şeker, bir parkta Özgür Duran ve sevgilisi Ayşe D’nin tartışma seslerini duyması üzerine olay yerine gitti. Tartışmayı ayırmak istediği sırada yaşanan arbeden sonucu Kadir Şeker yanında bulunan bıçağı ile Özgür Duran’ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden oldu. Gözaltına alınan Şeker, çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘kasten adam öldürme’ suçundan cezaevine gönderildi.

YARGILANMASINA BAŞLANDI

Kadir Şeker hakkında, "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava ile Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile gerçekleştirilen duruşmada, korona virüs tedbirlerinin kaldırılmasının ardından daha sağlıklı bir yargılama yapılabilmesi için esasa girilmezken, tanık dinlenmedi, delil değerlendirmesi yapılmadı. Mahkemede Şeker’in avukatları tahliye talebinde bulunurken, mahkeme Şeker’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık Kadir Şeker, daha önce verdiği ifadelerini tekrarladı, öldürme kastıyla hareket etmediğini belirterek "Savunmamı ayrıntılı olarak yüz yüze yapmak istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

COVİD-19 POZİTİF ÇIKTI

Koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan Kadir Şeker, yapılan test sonuçlarının pozitif çıktı. Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ ise Kadir Şeker’in testinin pozitif çıktığını ancak sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

‘KADİR KADER MAHKUMU’

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kadir Şeker'in avukatı ve Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, duruşmanın aslından 29 Nisan tarihinde olacağını söyledi. Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında mahkemece duruşma tarihinin bugüne alındığını ifade eden Aladağ, "Bizlere de bilgi verildi. Sanık Kadir Şeker duruşmada bizzat hazır edilmedi, tedbirler kapsamında SEGBİS'ten bağlandı. Mahkeme heyeti sorduğunda da eski ifadesini aynen tekrar ettiğini ve tahliyesini talep ettiğini ifade etti. Burada bulunan müdafi arkadaşlar olarak biz de esasa dair savunmalarımızı ileriki aşamalarda yapacağımızı beyan ettik. Ancak Kadir'in bir kader mahkumu olduğunu sıraladık, asla bir öldürme kastının olmadığını, taraflarla önceden tanışmadığını, sadece ve sadece yüksek sesle gelen bir kadına yardımcı olmak ihtiyacı ile orada bulunduğunu, o sese kulak verdiğini bir kez daha çok kısa ve tutukluluğa itiraz şeklinde değerlendirmeye çalıştık. Her 3 meslektaşım da aynı şekilde ifade verdi. Dolayısıyla netice olarak mahkeme heyetinden en ağır adli kontrolü uygulayın ama Kadir Şeker'i tahliye edin şeklinde nihai olarak bir talepte bulunduk. Mahkeme heyeti kısa bir değerlendirmenin ardından mevcut delil durumu, dosya durumu itibariyle tutukluluk durumunun devamına, yeni duruşma tarihinin 24 Haziran 2020 tarihine bırakılmasına karar verdi. Ardından mevzuatımızda yer alan bir hüküm gereğiyle tutukluluk halinin 27 Mayıs 2020 tarihinde yeniden gözden geçirilmesi kararını verdi" dedi.

ÜZÜLÜYORUZ AMA ELDEN BİR ŞEY GELMİYOR

Tutukluluk halinin devam edeceği Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker, oğullarının bu durumuna çok üzüldüklerini ancak ellerinden bir şey gelmediğini kaydetti. Baba Cengiz Şeker, “Hem biz hem de Kadir Hiç haketmediğimiz bir bedel ödüyoruz. Demek ki ödememiz gerekiyormuş. Yargıya güvenimiz tam, mahkemenin kararına saygı duyuyoruz. Milletimiz Kadirimize sahip çıktı, bizlere elini uzattı hepsine teşekkür ediyorum. Bizler hala yüzlerce destek mesajı alıyoruz” dedi. Oğlunun koronavirüs pozitif çıktığını öğrendiklerinde şok olduklarını belirten Baba Şeker, “Sabah duyduk şok oldu. Cezaevine nasıl bulaştı bilmiyoruz. Çok üzüldük, ne yapalım biz de göremiyoruz oğlumuzu, tüm görüşlerimiz virüs nedeniyle iptal oldu” diye konuştu.

BURADAN ÇIKMAK İSTİYORUM BABA

Kadir Şeker’le görüştükleri sırada onu üzmemek için gelecek duruşmalardan ve mahkeme sürecinden konuşmadıklarını aktaran Cengiz Şeker, “Kadir de çok üzgün ancak sabırla, metanetle bekliyor. Bu bir kaza o da o an ne yaptığını bilememiş. Biz de cezaevinden çıkmak istediğini söylüyordu. Ailesi olarak ona moral vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Yaşanan olaylar sırasında en çok eşinin etkilendiğini söyleyen baba Cengiz Şeker, “Kadir’in annesi çok üzülüyor, en çok o etkilendi. Annesi her gün Kadir’im Kadir’im diyor, ona destek olmaya çalışıyorum, sabırlı ol diyorum ama çok üzgün” dedi. Dilhan Dumanoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum