Kağıthane'de Döviz Bürosu Soygunu

Kağıthane'de Döviz Bürosu Soygunu
Döviz bürosunun duvarını kırarak soyduğu iddia edilen Moldova uyruklu 2'si kadın 6 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - Kağıthane'de sinyal bozucu cihazla alarm sistemini durdurdukları döviz bürosunun duvarını kırarak 1 milyon lira ve 250 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldığı iddia edilen Moldova uyruklu 2'si kadın 6 kişi gözaltına alındı. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 29 Kasım'da Yavuzselim Caddesi'ndeki bir döviz bürosunun duvarının kırılarak soyulmasıyla ilgili çalışma başlattı.

Hırsızların alarm sistemini sinyal bozucu cihazla durdurarak 1 milyon lira ile 250 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldığını belirleyen polis, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinde yaptığı incelemede, soygunu gerçekleştiren kişilerin döviz bürosuna lüks bir otomobille geldiğini tespit etti.

Otomobilin gittiği güzergahtaki 150 iş yerinin güvenlik kamerası ve çok sayıda MOBESE'ye ait yaklaşık 2 bin saatlik görüntüyü inceleyen polis, otomobilin Yenibosna'da bir adrese gittiğini belirledi. 

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin belirlenen adrese 2 gün önce düzenlediği operasyonda, soygunu gerçekleştirdiği ileri sürülen Moldova uyruklu 2'si kadın 6 şüpheli gözaltına alındı. 

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, döviz bürosundan çalındığı belirtilen 130 bin lira para, 120 bin lira değerinde ziynet eşyası, sinyal kesici cihaz, hidrolik makas ve hırsızlıkta kullanıldığı değerlendirilen çeşitli malzemeler ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, adliyeye sevk edildi. 

Soyulan döviz bürosunun sahibi Necati İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı aydınlatan emniyet görevlilerine teşekkür ederek, çalınan paranın büyük kısmının bulunamamasına üzüldüğünü söyledi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.