Kahraman korucuya duygulandıran hediye

Kahraman korucuya duygulandıran hediye
Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanmasına rağmen, çatışmayı sürdürerek güvenlik güçlerine destek olan köy korucusu A.A'ya, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Baysar'ın talimatıyla çatışmada kurşun isabet eden cep

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, yaralanmasına rağmen güvenlik güçlerine desteğini sürdüren köy korucusu A.A'ya, çatışmada kurşun isabet eden cep telefonunun yenisi hediye edildi.

Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Operasyonlarda güvenlik güçlerine destek veren ve çatışmada yaralanmasına rağmen teröristlere karşı kahramanca mücadele eden 22 yıllık korucu A.A (41), yaptığı açıklamada, geçen hafta yaralandığını, tedavi gördüğü Şırnak Asker Hastanesinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar'ın kendisini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileterek, moral verdiğini söyledi.

- "Hayatımda aldığım en güzel hediye bu"

Ziyaret sırasında Tümgeneral Baysar'ın, çatışmada kurşun isabet eden cep telefonunu gördüğünü ve uzun süre incelediğini ifade eden A.A, önceki gün 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gittiğini, burada ziyaret ettiği Kurmay Albay Arif Bozbıyık'ın kendisine Baysar'ın talimatı üzerine alınan cep telefonunu hediye ettiğini belirtti.

A.A, hediyenin kendisini çok duygulandırdığını vurgulayarak, "Hayatımda aldığım en güzel hediye bu. Sayın komutanımız bize değer verdiği için bu hediyeyi almış. Allah onlardan bin kere razı olsun. Türkiye işte bu yüzden askeriyle, polisiyle, milletiyle kenetlendiği için büyük ve güçlü bir ülke. Başta komutanımız olmak üzere tüm büyüklerimin ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

- "Birkaç güne kadar görevimin başına döneceğim"

Tedavisinin sürdüğünü, omzundaki ve parmağındaki yaraların iyileşmek üzere olduğunu dile getiren A.A, görevinin başına dönmek için sabırsızlandığını aktardı.

A.A, Şırnak'ta operasyonların kararlılıkla sürdüğüne işaret ederek, "Yaralarım iyileşmek üzere, birkaç güne kadar görevimin başına döneceğim. Bu zor günlerde askerimizi, polisimizi yalnız bırakmayacağım. Terör belasından el birliğiyle kurtulacağız. Bu konuda hepimize görev düşüyor." ifadelerini kullandı.

Şırnak operasyonda, köy korucusu A.A, Yıldırım Caddesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralanmış, buna rağmen silah arkadaşlarına destek olmak için çatışmayı sürdürmüştü. Çatışma sırasında A.A'nın kurşun isabet eden cep telefonu kullanılamaz hale gelmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.