Kahramanmaraş yemekleri, İstanbulluların beğenisine sunuldu

Kahramanmaraş yemekleri, İstanbulluların beğenisine sunuldu
Yöreye özgü 121 çeşit lezzeti, 4 bini aşkın İstanbullu tattı

İSTANBUL (AA) - Kahramanmaraş yöresine ait 121 çeşit lezzet, İstanbulluların beğenisine sunuldu.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, Aşçılar Derneğinin "5.Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması" kapsamında, Kahramanmaraş'a özgü lezzetler, İstanbul'daki bir otelde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen organizasyonda, en çok ilgiyi Maraş dondurması çekerken, etkinlikte aralarında ekşili çorba, şalgamlı tarhana, meyan kökü, bezde bastık ve sarı çeltik gibi ürünlerin bulunduğu 121 farklı yiyecek, 4 bini aşkın ziyaretçiye tattırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, Kahramanmaraş lezzetlerini İstanbul'da tanıtmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, kentten Osmanlı sarayına gelin giden kızların, Kahramanmaraş mutfak kültürünü saraya, saray mutfağını da kentlerine taşıdığını aktardı.

Kahramanmaraş mutfağının zenginliğine vurgu yapan Özdemir, "Kahramanmaraş mutfağı, Türk mutfağının tadı ve sağlık sembolüdür" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.