Kahvehanelere "Wi-Fi" ilgisi

Kahvehanelere "Wi-Fi" ilgisi
Muş'ta kahvehane işletmecileri, Wi-Fi bağlantısıyla işlerinin canlanmasını sağladı- Kahvehane işletmecisi Taşdemir: - "İnternet bağlantımız sınırsız. Bu işlerimizin artmasını sağlarken bir taraftan insanlar internet harcamalarında tasarruf yapma olanağı b

MUŞ (AA) - Muş'ta müşterilerine Wi-Fi üzerinden internete bağlanma hizmeti sunan kahvehane işletmecilerinin işleri arttı.

Kahvehane işletmecisi Yusuf Taşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kablosuz internet bağlantısı sayesinde kahvehanesinde işlerinin canlandığını söyledi.

Müşterilerin kahvehaneye genelde akıllı telefonları, tabletleri ve dizüstü bilgisayarlarıyla geldiğini, boş zamanlarını kahvede internete bağlanarak geçirdiğini ifade eden Taşdemir, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda kahvehanelere kablosuz internet bağlantısı yaygınlaştı. Bu uygulama işimizin canlanmasını sağladı. İnsanlar daha önce internet kafelerde oturup, saat başı 1,5-2 lira para ödüyordu. Şimdi kahvelerde internet olunca vatandaşlar hem çayını içiyor hem de daha uzun süre oturuyor. İnternet bağlantımız sınırsız. Bu işlerimizin artmasını sağlarken bir taraftan insanlar internet harcamalarında tasarruf yapma olanağı buldu. Bu hem bizim hem onların işine yarıyor."

- "Kahvehaneler artık daha sessiz"

Kahvehane işletmecisi Melik Üzel, özellikle gençlerin internet bağlantısı dolayısıyla kahvehaneye ilgi gösterdiğini belirtti.

Uygulama ile işlerinde artış yaşandığını anlatan Üzel, "İnternete bağlanan müşterilerimiz kendi aralarında konuşmaktansa internete takılıyor. Bu da daha sessiz bir ortam yaratıyor. Biz de bu durumdan çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

Kahvehanelere eskisinden daha fazla gittiğini söyleyen Serkan Turgut, "Arkadaşlarla sohbet edip sosyal medya, haberler, ve gündemi takip ediyoruz. Eskiden herkes internet kafelere gidiyordu. Şimdi ise özellikle gençler kahvehanelere geliyor." dedi.

Müşterilerden Bilal Mete, artık internet kafe döneminin bittiğini belirterek, kahvehanede arkadaşlarıyla çay içip muhabbet ederken, Wi-Fi sayesinde kaçırdığı dizileri izleme imkanı bulduğunu söyledi.

Boş zamanlarında internet kafe yerine kahvehaneyi tercih ettiğini dile getiren Muhammed Taşdemir de 50 kuruşa bir çay içtiğini, en az iki saat kablosuz internette zaman geçirdiği anlatarak, "Boş zamanlarımda kahveye geliyorum. Wi-Fi ağı var, internet kafeye gideceğime burada 50 kuruş verip 2 veya 3 saat oturuyorum. Ödevlerime bakma olanağı buluyorum." sözlerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.