Kalaycı: 3600 Ek Gösterge kritik eşiklerden birisidir

Kalaycı: 3600 Ek Gösterge kritik eşiklerden birisidir
Kalaycı, TBMM Genel Kurulda yaptığı konuşmada “ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar” konusunu gündeme getirdi. Kalaycı yaptığı konuşmada 3600 ek gösterge Kanun Teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulda yaptığı konuşmada “ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar” konusunu gündeme getirdi. Kalaycı yaptığı konuşmada 3600 ek gösterge Kanun Teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiğini söyledi.

Kamu çalışanları için ek göstergenin önemine dikkat çeken Kalaycı, “3600 ek gösterge kritik eşiklerden birisidir. 3600 ek göstergenin özellikle emekli aylığına önemli yansıması bulunmaktadır. Bugün emsalleri aldığı halde birçok unvan ve meslek grubunda çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamamaktadır. Öğretmenler, polisler, uzman çavuşlar, uzman jandarmalar, kamu avukatları ve hukukçuları, mahalli idarelerin belediye başkan yardımcıları ve daire başkanları, üniversite genel sekreter yardımcıları, hemşire ve bazı sağlık çalışanları, din görevlileri, bazı uzmanlar, denetmenler, araştırmacılar ile müdürler ve şube müdürleri 3600 ek gösterge alamamaktadır, yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların ise ek göstergesi yoktur. Türkiye Kamu-Sen ek gösterge konusunda kapsamlı bir çalışma yapmıştır. Bu çalışmadan da yararlanarak ve Milliyetçi Hareket Partisinin 3600 ek gösterge vaatlerini de içerecek şekilde hazırlayıp 11 Ekim 2018 tarihinde Meclis Başkanlığına verdiğimiz Kanun Teklifimiz  Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiştir. Teklifimizde 657 sayılı Kanun'un eki cetveller detaylı bir şekilde ele alınmış ve ek gösterge rakamları tüm hizmet sınıfları için hiyerarşik sırayla yeniden belirlenmiştir. Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel de ek gösterge kapsamına alınmıştır. Ek göstergesi yükseltilen her bir unvanın gerek çalışırken gerek emekliliğinde aylıklarına gelecek artış ve maliyet de hesaplanmıştır” dedi.

“MHP OLARAK SÖZÜMÜZ SÖZDÜR, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

MHP olarak gerekli araştırmaları ve çalışmaları yaptıklarını ve Kanun Teklifini verdiklerini dile getiren Kalaycı, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak sözümüz sözdür; 24 Haziran seçim beyannamemizde ne söylemişsek gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz, gereğini de inşallah yapacağız. Gerek Genel Kurulda gerekse Plan ve Bütçe Komisyonunda verilen ve kabul edilmeyen bazı önergeler kamuoyuna farklı yansıtılmaktadır. Yok "Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümüne karşı çıkıldı.", yok "Polise 3600 ek gösterge verilmesi engellendi.",yok "Asgari ücretten vergi alınmaması reddedildi." gibi gerçekle hiçbir bağlantısı olmayan açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları yapılmaktadır. Konular istismar edilmekte, çarpıtılmaktadır” diye konuştu.

SİYASETEN SUİSTİMAL EDİLİYOR

Kalaycı, emeklilikte yaşa takılanların beklentilerini dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Emeklilikte yaşa takılanların ve çalışanların haklı beklentileri siyaseten suistimal edilmektedir. Milletvekilleri olarak hepimiz biliyoruz ki araştırma komisyonu kurulması sorunu çözmez. Sorunu tespit eder ve önerilerde bulunur. Öneriler de ancak Kanun Teklifiyle gündeme alınır. Kanunlarda düzenleme yapılması gerekmekte. Emeklilikte yaşa takılanların, asgari ücretlilerin, 3600 ek gösterge bekleyen kamu çalışanlarının sorunu da bellidir, çözümü de bellidir; ilgili Kanunlarda düzenleme yapılması gerekmektedir. O nedenle, siyasetin ahlaki ilkeler çerçevesinde sorumlu, tutarlı ve dürüst yapılması, asgari olarak her siyasetçinin dikkat etmesi gereken bir durumdu. Vatandaşımıza doğru bilgiler verelim.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum