Kalaycı: Bankalarla ilgili düzenleme memnuniyet verici

Kalaycı: Bankalarla ilgili düzenleme memnuniyet verici
Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sürüyor.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye bankacılık sisteminin en önemli sorunlarının kur riski ve takipteki alacaklar olduğunu vurguladı. Bankaların takipteki alacaklarının arttığına işaret eden Kalaycı, bu oranın kamu bankalarında düşük olduğunu kaydetti. Kalaycı, bankacılık sektörünün krediler üzerinden aldığı ücret ve komisyonlardan elde ettiği karın arttığına dikkati çekerek, bunun önüne geçen düzenlemenin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Kalaycı, çek konusunda bir düzenlemeye gidilmesini de önerdi. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, İhlas Holding mudilerinin haklarını hala alamadıklarını ifade ederek, kanun teklifinde mağdurların sorunlarının çözümüne yönelik bir düzenlemeye yer verilmesini istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.