Kalaycı: ‘Sicil affı mutlaka çıkarılmalı’

Kalaycı: ‘Sicil affı mutlaka çıkarılmalı’
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulunda Bankacılık kanun teklifi görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada çiftçilerin sicil affının çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulunda Bankacılık kanun teklifi görüşmelerinde, “Bankalarca alınan ücret ve komisyonlara sınırlama getirilmesini destekliyoruz” dedi. Kalaycı, “Bankaların her türlü işlemlerinden elde ettikleri ücret, masraf, komisyon ve diğer menfaatlerin nitelikleri ile azamî miktar ya da oranlarını tespit etme, bunları kısmen veya tamamen serbest bırakma hususundaki yetkiler doğrudan Merkez Bankasına verilmektedir. 10 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan BDDK yönetmeliği ve Merkez Bankası tebliği ile bankaların alabileceği ücret ve komisyonlara sınırlamalar getirilmiştir. Vatandaşımız bankalarda yaptığı işlemlerde çeşitli adlarla istenen ücret ve komisyonları, yıllardır çaresizce ödemek durumunda kalmıştır. Bu durum, vatandaşlarımızın en fazla şikayetçi olduğu konulardan biridir” dedi.

‘GÖSTERGELER UMUT VADEDİYOR’

Türkiye’nin zor bir ekonomik dönemden çıktığını ancak ekonomik göstergelerin ilerleyen dönemler için umut verdiğini ifade eden Milletvekili Kalaycı, “Bu süreçte, reel sektöre yönelik bazı kararların alınmasının tam zamanıdır. Ekonomik sıkıntılardan dolayı borçlarını ödeyemez duruma düşen ticaret ve meslek erbabımızı, esnafımızı ve çiftçimizi rahatlatacak yeni politikalara ihtiyaç bulunmaktadır. “Tarımsal krediler ile esnaf kredilerinin faiz oranlarının düşmesi çok olumludur. Fakat faiz oranları düşmekle birlikte kara listede yer alan birçok esnaf ve çiftçi uygun kredi şartlarından maalesef yararlanamamaktadır” diye konuştu.

‘SİCİL AFFI ÇIKARILMALI’

Esnaf ve çiftçinin rahatlaması için sicil affının mutlaka çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Mustafa Kalaycı, “Esnaf ve çiftçi verilen kredilere ulaşamadıktan sonra, var olan borçlarını ödemekte zorlandığı süreçte faiz oranlarının düşmesinin onlar için hiçbir anlamı kalmamaktadır. Esnaf ve çiftçimizi rahatlatmak, ekonomiye canlılık kazandırmak, yeni kredilerin ve yatırımların önünü açmak amacıyla sicil affı mutlaka çıkarılmalıdır” diye konuştu. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.