Kalaycı: Türkiye’nin Salgın Sürecini Başarılı Bir Şekilde Yönetiyor

Kalaycı: Türkiye’nin Salgın Sürecini Başarılı Bir Şekilde Yönetiyor
AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde teklif sahipleri adına Cemal Öztürk sunum yaptı.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde teklif sahipleri adına Cemal Öztürk sunum yaptı. Öztürk, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını amaçlayan teklifin, salgın nedeniyle işçi ve işverenler üzerinde oluşan yükün sosyal devlet ilkesi gereğince paylaşılması ve giderilmesi, normalleşme sürecinde hareketlenecek ekonomik aktivitenin istihdamla desteklenmesi, destek tedbirleriyle istihdamda devamlılığın sağlanabilmesini de içerdiğini belirtti. Ayrıca ekonomik program hedeflerinin gerçekleştirilmesi, vergi rekabeti, vergide adalet ile basitlik etkinlik ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde bazı güncellemelerin yapılmasının da öngörüldüğünü dile getiren Öztürk, bu çerçevede kanun teklifinde yer alan düzenlemelerle mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu gözeten, vergi güvenliğini güçlendiren, yatırımları ve sermaye piyasasını teşvik eden, idarenin etkin ve hızlı karar almasını sağlayan değişiklikler öngörüldüğünü ifade etti.

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİLER

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerde söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, yapılan çalışmalar sadece pandemiyle ilişkiliyse bunların geçici olduğunu söyledi. HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu da işçilerin, çalışanların gelir düzeyini arttırmaya yönelik tedbirler alınması gerektiğini belirterek, çalışanların gelir düzeyi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz da salgının zengin fakir demeden bütün ülkeleri etkilediğini belirterek, "Bugün gelinen noktada salgının ortaya çıkardığı ekonomik sorunlar çerçevesinde parasal ve mali genişlemenin olabileceği, olması gerektiği konusunda görüş birliği var." dedi. Eleştirilerde de bulunan Yılmaz, "El yordamıyla gidiyoruz ve her defasında hüsranla sonuçlanıyor." ifadelerini kullandı.

KALAYCI: BÜYÜME PATİKASINA GİRDİK

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise küresel salgının adeta tüm ülkeleri işgal ettiğini dile getirerek, Türkiye’nin salgın sürecini başarılı bir şekilde yönettiğini belirtti.

Kaosa ve karmaşaya müsaade edilmediğini, salgının olumsuz etkisini azaltmak amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve uygulamaya konulduğunu vurgulayan Kalaycı, "Alınan tedbirler ekonomi politikasında büyüme patikasına girdiğimizi göstermiştir." dedi.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.