Kalçasından 3 kilogramlık tümör çıktı

Kalçasından 3 kilogramlık tümör çıktı
Manisa CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesinde yapılan operasyonla, bir hastanın kalçasından 40 santimetre çapında ve 3 kilogram ağırlığında tümör çıkartıldı

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesinde yapılan operasyonla, bir hastanın kalçasından yaklaşık 3 kilogram ağırlığında ve 40 santimetre çapında tümör çıkarıldı.

Manisa CBÜ Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada 63 yaşındaki Nezahat Demir'in yaklaşık 25 gün önce Kütahya’dan sol kalçasında büyük bir kitlenin cildi delerek dışarıya çıkması şikayetiyle hastaneye geldiğini ifade etti.

Hastada bacak güçsüzlüğü gibi nörolojik rahatsızlıkların da olduğunu belirten Prof. Dr. Temiz, şöyle konuştu:

"Hastanın daha önce İzmir’de tedavi edildiğini fakat çözüm bulunamadığını öğrendik. Hastamızda büyük bir tümör olduğunu tespit ettik ve ameliyata karar verdik. Bu çok ciddi ve büyük bir ameliyattı. Genel cerrahi ve plastik cerrahiden arkadaşlarımızla 6 saatlik bir operasyon sonucu yaklaşık 40 santim çapında ve 3 kilogram ağırlığındaki bu tümörü çıkarttık. Hastanın ameliyat sonrası da çok büyük bir sıkıntısı olmadı. Türkiye’de daha önce ‘sarkoma’ diye nitelendirdiğimiz bu tip bir tümörün çıkarıldığı bir ameliyat duymadım."

Hasta Nezahat Demir ise 2006 yılından bu yana hastalığın sıkıntısını yaşadığını, kendisini ameliyat ederek büyük sıkıntıdan kurtaran doktorlara teşekkür ettiğini belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.