Kaleli: Ülkemize ve Konya'ya değer katacak

Kaleli: Ülkemize ve Konya'ya değer katacak
Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planları'na ilişkin, 'Ülkemize ve Konya’ya çok değer katacak' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planları'na ilişkin değerlendirmede bulunan Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, açıklanan planın yapısal dönüşüm ve değişime önemli katkılar vereceğine inandıklarını belirtti.

Ekonominin tüm unsurlarını kapsayan Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planları’nın iş dünyası olarak kendilerine moral verip heyecanlandırdığını ifade eden Kaleli, buna toplumun tüm kesiminin azami katkıyı vermesi gerektiğini söyledi.

Kaleli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Türkiye 2023 hedeflerine daha çok katma değerli mamuller üreterek ulaşacaktır. Bu açıdan takibinin ve değerlendirmesinin sürekli yapılacağını bizzat Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun söylediği ve 2018 yılına kadar bizlere ayakları yere basan bir yol haritası olacak olan Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planları’nda yer alan 9 sektörel dönüşüm programı, istikrarı destekleyeceği gibi işletmelerin üretim ve yatırım gücüne de katkı verecektir.

Program içinde yer alan sulanan arazilerin 2018 yılına kadar %25’e çıkarılması, arazi toplulaştırmalarına öncelik verilmesi, tohumculuğun geliştirilmesi, yeni lojistik master planı, stratejik yatırımlara teşvik gibi konular ülkemize ve Konya’ya çok değer katacaktır.

Plan, reel sektörün üretimin artırılmasına yönelik önemli hedefler ortaya çıkarmıştır. İş dünyasının açıklanan hedeflerin izlenebilirliği ile birlikte Türkiye’nin, hak ettiği ekonomik güce kavuşacağına inancı tamdır.

Yeter ki bizi bu yolda duraksatacak siyasal ve toplumsal provokasyonlara itibar etmeyelim’.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.