Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:
"28 Şubatı bir kez daha lanetliyoruz, kınıyoruz. Bir daha ülkemizde böyle hadiseler yaşanmaması için yürekten temenni ediyoruz"- "Ondan sonra adeta halkın değerleriyle ve geleceği ile mücadele edildi. Bu mücadele içinde en önemli unsurlardan bir tanesi de

BİNGÖL (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "28 Şubatı bir kez daha lanetliyoruz, kınıyoruz. Bir daha ülkemizde böyle hadiseler yaşanmaması için yürekten temenni ediyoruz" dedi.
Yılmaz, AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından bir kafede düzenlenen programda yaptığı konuşmada, genç nüfusa sahip olan Türkiye'nin yaş ortalamasının 31 olduğunu ifade etti.
Avrupa'da ortalamasının 40 ve 45 civarında olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
"Doğu ve Güneydoğu'da 20'lere düşüyor. Gerçekten bunun kıymetini bilmemiz lazım. Genç nüfus en büyük değerimiz, servetimiz. İyi yetiştirdiğimiz ve aktif hale getirdiğimiz zaman hem aile için hem de bütün toplum için en büyük servet. Bizim en büyük gücümüz aslında ne yer altındaki madenler ne başka bir şey, insanımız. Yetişmiş gerçekten enerjik dinamik ne yaptığını bilen bir insan gücü kalkınmada da en büyük artı değerdir."
Yılmaz, parti olarak da her zaman insana yatırım yaptıklarını vurgulayarak Yılmaz, bunun için eğitime büyük önem verdiklerini bildirdi.
Türkiye'nin 28 Şubat'ta post modern darbe yaşadığına değinen Yılmaz, şunları söyledi:
"Ondan sonra adeta halkın değerleriyle ve geleceği ile mücadele edildi. Bu mücadele içinde en önemli unsurlardan bir tanesi de meslek okullarıydı, meslek liseleriydi. O dönemde meslek liselerine karşı adeta bir savaş açıldı, onun sonuçlarını hala yaşıyoruz. 28 Şubat'ı bir kez daha lanetliyoruz, kınıyoruz. Bir daha ülkemizde böyle hadiseler yaşanmaması için yürekten temenni ediyoruz."
Bakan Yılmaz, 28 Şubat döneminde halkın değerleriyle uğraşıldığını, kalkınmasını, gelişmesini sağlayacak dinamiklerine de darbe vurulduğuna işaret ederek, AK Parti iktidarıyla özgürlük alanlarının genişlediğine dikkat çekti.
Türkiye'de artık insanların inançlarıyla kimsenin uğraşmadığına değinen Yılmaz, "Türkiye, başörtüsü serbestisinden tutun insanların anadilini rahatça konuşabilmesine kadar özgürlük alanları genişlemiş durumda" dedi.
- "Herkesin ders çıkarması lazım"
Bakan Yılmaz, 28 Şubat sürecinin ardından Türkiye'nin ağır krizler yaşadığını ve bunun da tesadüfi olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"AK Parti'nin iktidara gelmesiyle ve sağlanan siyasi istikrarla Türkiye yoluna devam etti. Millet ve devlet kucaklaşıyor, toplumumuzun geçmişiyle geleceği buluşuyor, bir komplekse girmeden hem geçmiş değerlerimize sahip çıkarak hem de bugünün dünyasının iyi tanıyarak yolumuza devam ediyoruz. Çok daha güçlü bir ülke haline geldik. O 'bin yıl sürecek' dedikleri 28 Şubat'ı ise artık kimse hatırlamıyor bile. Dolayısıyla bundan herkesin ders çıkarması lazım."
-"Bugünkü Türkiye çok şükür öyle değil"
Yılmaz, bazı kesimlerin Türkiye'nin değişimini hala anlayamadığını işaret ederek, şunları kaydetti:
"Kafaların içindekiler gerçeklerden daha zor değişiyor. Hayat daha hızlı değişiyor ama insanların fikirleri daha inatçı. Önyargıları, kafalarındaki kurdukları dünya daha inatçı. Bugün bakıyorsunuz Doğu'da ve Güneydoğu'da belli bir zihniyet belli bir yapı da sanki o eski Türkiye varmış gibi hükumeti eleştirmeye çalışıyorlar. Halbuki o eski Türkiye yok. Onların o eleştirdiği devlet, eski Türkiye'nin yönetimleri. Bugünkü Türkiye çok şükür öyle değil."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.