Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:
"Kontrolü ülke sınırları dışında olan bir terör örgütü, sivil halkın içine girerek orada insanımıza büyük bedeller ödetiyor”

ADIYAMAN (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kontrolü ülke sınırları dışında olan bir terör örgütü, sivil halkın içine girerek orada insanımıza büyük bedeller ödetiyor." dedi.

Bakan Yılmaz, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamları ile bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, dini kullanan DAEŞ ve ideolojik argümanlar kullanan terör örgütlerine karşı herkesin net bir tavır sergilemesi gerektiğini söyledi.

Terör konusunu Türkiye'nin aşması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ondan sonra siyasi tartışmaların yapılabileceğini, herkesin farklı fikirlerini o zaman söyleyebileceğini ve bunda da muhatabın bütün toplum olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenleri bildiklerini anlatan Bakan Yılmaz, "Türkiye’yi Suriye’ye benzetmeye çalışanlar hiçbir zaman başarılı olamayacak. Kontrolü ülke sınırları dışında olan bir terör örgütü, sivil halkın içine girerek orada insanımıza büyük bedeller ödetiyor. Türkiye’nin istikrarını güçlendirip bu istikrarı komşularına yayması gerekiyor. Oradaki istikrarsızlığı buraya taşıyanlara ve taşımaya çalışanlara da fırsat vermememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.