Kamboçya Başbakanı'nın oğluna ABD'de dava açıldı

Kamboçya Başbakanı'nın oğluna ABD'de dava açıldı
Kamboçya Başbakanı Hun Sen'in oğlu Hun Manet, haksız tutuklama ve uluslararası terörizm suçları işlediği iddiasıyla yargılanacak

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya Başbakanı Hun Sen'in oğlu Hun Manet'a haksız tutuklama ve uluslararası terörizm suçu işlediği iddiasıyla ABD'de dava açıldı.

Cambodia Daily gazetesinde yer alan habere göre, cezaevindeki Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi üyesi Meach Sovannara'nın avukatı, müvekkili adına Başbakan Hun Sen'in büyük oğlu Korgeneral Hun Manet ve Kamboçya hükümetine yönelik ABD'nin California eyaletinde dava açtı.

Khmer yeni yılını kutlamak için ABD'de bulunan Hun Manet ve Kamboçya hükümetine açılan dava dilekçesinde, davalılar, uzun süreli gözaltı, haksız tutuklama, uluslararası terörizm ve saldırı suçlarıyla itham ediliyor.

Kamboçya Kraliyet Silahlı Kuvvetleri'ndeki Korgeneral Hun Manet, ülkeyi 30 yılı aşkındır yöneten babası Hun Sen'i koruyan birliğin komutan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Kamboçya vatandaşlığının yanı sıra ABD'de vatandaşı da olan Sovannara'ya, ülkede isyana öncülük ettiği suçundan geçen yıl 20 yıl hapis cezası verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.