Kamerun'da Boko Haram ile mücadele

Kamerun'da Boko Haram ile mücadele
FBI, Boko Haram'a karşı etkin mücadele verebilmesi için Kamerunlu güvenlik güçlerine eğitim verecek

UÇ KUZEY (AA) - ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kamerun'daki güvenlik güçlerini eğitecek.

ABD'nin Yaounde Büyükelçiliği güvenlik yetkililerinden Christian Elkhart, düzenlediği basın toplantısında, FBI'nın Kamerunlu güvenlik güçlerine, Boko Haram örgütünün mayınlı saldırılarına karşı daha etkin mücadele edebilmeleri için 5 günlük eğitim vereceğini açıkladı.

Boko Haram'ın Kamerun'da ve komşu ülke Nijerya, Çad, Benin ve Nijer'de barışın ve istikrarın sağlanması için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Elkhart, ABD'nin bu tehdidi yok etmek için Kamerun'u desteklediğini ifade etti.

Uç Kuzey bölgesinin 4'üncü askeri bölge komutanı General Kodji Jacob ise eğitimin, teknik ve psikolojik anlamda fayda sağlayacağını vurguladı.

Ülkenin kuzeyindeki Maroua kentinde başlatılan eğitim programı cuma günü sona erecek.

Boko Haram'a karşı mücadelesinde Kamerun'a destek sağlayan ABD, ülkeye ekim ayında 300 asker, geçen hafta da 160 ton askeri malzeme göndermişti.

İletişim Bakanı ve hükümet Sözcüsü Issa Tchiroma Bakari, geçen ay yaptığı açıklamada, 2013 yılından bu yana Kamerun sınırlarını yaklaşık 300 kez ihlal eden ve 32 intihar saldırısı düzenleyen Boko Haram'ın, saldırılarında bine yakın sivil, 67 asker ve 3 polisi öldürdüğünü belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.