Kamu çalışanlarına kötü haber!

Kamu çalışanlarına kötü haber!
 Editör
Memurlara kötü haber verildi! Tasarruf için bu hizmet sona eriyor

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın raporunun ardından, kamuda tasarruf önlemleri kapsamında servis hizmetinin sona ermesi gündeme geldi.

Raporun verilerine göre, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde son yıllarda 3 kat artış yaşandı. Bu durum, kamuda tasarruf ihtiyacını daha da belirgin hale getirdi.

EKONOMİK OLMAYAN HATLARDA SERVİS KALDIRILACAK

Yapılacak tasarruf düzenlemesi çerçevesinde, ekonomik olmayan hatlarda servislerin durdurulması ve çalışanlara toplu taşıma kartı verilmesi planlanıyor. Bu sayede, servislerin kullanımı optimize edilecek ve maliyetler düşürülecek.

TOPLU TAŞIMA KARTI ILE MALİYET DÜŞÜRME HEDEFİ

Servislerin kaldırılması ve toplu taşıma kartlarının sağlanmasıyla maliyetlerin önemli ölçüde düşürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, bu sayede trafik yükünün azalması ve çevrenin korunması da bekleniyor.

DÜZENLEME MİLYONLARCA MEMURU ETKİLEYECEK

Bu düzenlemenin Türkiye genelinde milyonlarca memuru etkilemesi bekleniyor. Düzenlemenin uygulamaya geçiş tarihi ve detayları ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.