Kamunun mallarını eritip atıyorlar

Kamunun mallarını eritip atıyorlar
Vatandaşların hizmeti için yapılan rögar kapağı, yağmur suyu mazgalı ve çöp kovalarını 10-15 lira gibi rakamlara alan hurdacılar malzemeleri erittikten sonra yüzlerce lira kar ile satarak elden çıkarıyor.

Konya'da polis ekipleri gerçekleştirdikleri denetimlerde birçok kuruma ait rögar kapağı ve mazgal ile çöp kutusu aparatı ele geçirdi. Kamu mallarını yok pahasına satın alıp yüksek fiyatlara satan 3 iş yerinin daha öncede aynı sebeple mühürlendiği öğrenildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri suç ve suçluyla olan mücadelesini sürdürüyor. Meydana gelen hırsızlıkların önüne geçmek için özelikle ikinci el eşya ve hurda alım satımı yapılan iş yerleri aralıksız denetleniyor. Bu kapsamda Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğine bağlı ekipler, Yeni Meram Sanayi mevkiinde bulunan 3 iş yerinde denetimler gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri ile birlikte iş yerlerinde yapılan denetimlerde hem trafiği hem de vatandaşların can güvenliğini hiçe sayarak umarsızca çalınan rögar kapakları ve yağmur mazgallarının iş yerlerindeki hurdalar arasında istiflendiğini gören ekipler çalıntı malzemelere el koydu.

hurdaci-2.jpeg

İŞ YERLERİNDE YAPILAN ARAMALARDA YOK YOK!

Polis ve zabıta ekiplerinin hurdalar arasında yaptığı aramalarda 5 adet rögar kapağı, 10 adet yağmur suyu mazgalı, 9 adet çöp kutusu sabitleme aparatı, 90 adet alüminyum boru aparatı, 110 adet vana, 20 adet musluk başlığı, 10 adet çeşme bataryası, birçok elektronik araç -gereç ile motosiklet ve otomobil aküsü ele geçirilerek el konuldu.

hurdaci-1.jpeg

10-15 LİRAYA ALIP YÜZLERCE LİRAYA SATIYORLAR

Çevre esnafından ve mahalle sakinlerinden edinilen bilgiye göre özellikle kamuya ait alanlardan vatandaşların hizmeti için yapılan rögar kapağı, yağmur suyu mazgalı ve çöp kovalarını 10-15 lira gibi rakamlara alan hurdacılar malzemeleri erittikten sonra yüzlerce lira kar ile satarak elden çıkarıyor.

AYNI İŞ YERLERİ DAHA ÖNCEDE BİRÇOK KEZ MÜHÜRLENMİŞ

Denetimler sonucu iş yerlerinin daha önce de hırsızlık malı satın almaktan mühürlendiği öğrenilirken iş yeri sahipleri Reşit A., Behçet Ç. ve Berat A. hakkında "Hırsızlık Malı Satın Almak ve Mühür Fekki"nden adli ve idari işlem başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum