Kamuda ek zam talebi start aldı

Kamuda ek zam talebi start aldı
 Editör
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Toplu iş sözleşmesinde elde edilen haklar daha fazla erimesin diye 1 Ocak'tan geçerli olacak ek protokol talep edeceğiz" dedi.

Kamu işçileri artan enflasyonla birlikte maaşlarında artış talebinde bulundu.

Önce Hak-İş, konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir mektup gönderdi. Ardından Türk-İş ve Hak-İş yönetimi bir araya geldi.

İki işçi sendikası, 'Kamu Çerçeve Protokolü'ndeki hakların iyileştirilmesine yönelik talepleri ele aldı.

EL PROTOKOL TALEBİ

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bir ek protokolün yapılması hususunda genel bakış açımız var. Hükümetin de Türk-İş'in de bizimle aynı noktaya gelmesi için çalışmalar var. Müzakerelerde bunu göreceğiz." dedi.

Taleplerinin refah payı ve iyileştirme olduğunu belirten Arslan, fiyat artışlarına dikkat çekti. Arslan, "Toplu iş sözleşmesi ile elde ettiğimiz haklarımızın daha fazla erimemesi için bir ek protokol ile 1 ocak itibarıyla kamuda yaklaşık 600 bin civarındaki arkadaşımızın haklarının iyileştirilmesini talep edeceğiz." ifadelerini kullandı.

700 BİN KAMU İŞÇİSİ VAR

700 bine yakın kamu işçisi toplu sözleşmeye göre; 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 10 artış, artı enflasyon farkı alacak. İkinci 6 ayda ise yüzde 10 artı enflasyon farkı kadar artış yapılacak.

İşçilerin beklentisi bu oranların ek protokolle güncellenmesi yönünde.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.