Kamuda tasarruf çağı! 1500 Makam aracı satışa çıkıyor

Kamuda tasarruf çağı! 1500 Makam aracı satışa çıkıyor
 Editör
Türkiye'de devletin tasarruf kararı alması vatandaşı şaşırttı. İlk etapta 1500 makam aracının satılması bekleniyor.

Kamu kaynaklarında tasarruf edilmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki 1-2 gün içinde 1500 kamu aracının tasfiyesi için resmi satış işlemleri başlatılacak.

Bakanlık, tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında bulunan makam araçlarını gözden geçiriyor. Bu kapsamda, kamu kurumlarına kayıtlı tüm araçların envanteri çıkarılarak, gereksiz olanların tasfiye edileceği bir liste hazırlandı.

1500 ARACIN SATIŞI YAPILACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla ilk aşamada 500 aracın satışa çıkarılacağı açıklandı. Elde edilecek gelir hazineye aktarılarak, bütçe açıklarının kapatılmasına katkıda bulunulacak. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye planı hazırlandı ve bu sürecin aşamalı olarak süreceği belirtildi.

ARAÇ ALIRKEN TEDBİRLER ARTIRILACAK

Yeni araç alımı ve kiralanması konusunda sıkı kurallar çerçevesinde gerçekleşecek. Acil ihtiyaç durumlarında, kamu kurumlarının öncelikle ellerindeki araçları satarak yerine yeni araç alabileceği veya kiralayabileceği belirtildi.
Makam araçlarının kullanımına kısıtlama getirileceği ve kullanacak kadroların yeniden düzenleneceği açıklandı.

TASARRUFLAR HAZİNEYE BİLDİRİLECEK

İdareler, genelgenin belirlediği noktalarda yapacakları iş ve işlemlerle elde ettikleri tasarrufları, izleyen zamanda tasarruf imkanı olan noktalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 28 Temmuz'a kadar resmi yazıyla bildirecekler.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.