Kamyon kasasına ev yapıyor

Kamyon kasasına ev yapıyor
Gümüşhaneli Volkan Sarı, hafta sonları doğaya çıkarak konaklamak amacıyla, satın aldığı kamyonun kasasına ahşap ev kuruyor- Sarı:- "Kısa sürede evi bitirmeyi planlıyorum. Bittiğinde yürüyen bir evim olacak" - "İçinde şark köşesi yapacağım. Yürüyen evimde

GÜMÜŞHANE (AA) - OSMAN YETİM - Gümüşhaneli Volkan Sarı, hafta sonları doğaya çıkarak konaklamak amacıyla kamyon kasasına ahşap ev yapıyor.

Merkeze bağlı Karamustafa köyünde oturan 38 yaşındaki Volkan Sarı, "yürüyen ev" hayalini gerçekleştirmek için eski bir kamyon satın aldı. Daltaban semtindeki sanayi sitesinde, kamyonun kasasına kendi imkanlarıyla ahşap ev yapmaya başlayan Sarı, çalışmasını tamamlayıp, arkadaşlarıyla doğaya çıkmanın hayalini kuruyor.

Sarı, AA muhabirine, arkadaşının yayladaki evinin, taşınabilen modelini yapmayı hayal ettiğini söyledi.

Hayalini gerçekleştirmek için kamyon kasasına ev kurmaya karar verdiğini belirten Sarı, "Bunun için çalışmalara başladım. İlk olarak eski bir kamyon buldum ve bakımını yaptırdım. Daha sonra kamyona evi kurmaya başladım. Kısa sürede evi bitirmeyi planlıyorum. Bittiğinde yürüyen bir evim olacak." dedi.

Ahşap evin dış yüzeyini "OSB" denilen plaka levhayla kapladığını ifade eden Sarı, "Dış yüzeye yalıtım yaptık. İçinde lambri kullandık, tabanı da laminat parkeyle döşedik. Çatıya da aynı şekilde lambri kullanıp izolasyon yaptık. İçinde şark köşesi yapacağım. Yürüyen evimde ranza, mutfak ve banyo da olacak. Balkonun üzerinde aşırı güneş ve yağmurdan korunmak için tente yer alacak." diye konuştu.

- "15 bin liraya mal oldu"

"Yürüyen ev" adını verdiği çalışması tamamlandığında hafta sonları dağ ve yaylalara gideceğini anlatan Sarı, "Doğaya aşık bir insanım. Arkadaşlarımla hafta sonları doğaya çıkarak konaklayacağız. Stresimizi atıp döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Sarı, kamyon dahil tüm malzemelerin 15 bin liraya mal olduğunu, işçiliğin çoğunu kendisinin yaptığını, sanayi sitesindeki arkadaşlarının da zaman zaman kendisine yardım ettiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.