Kan bağışı devam ediyor

Kan bağışı devam ediyor
Konya vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrası bölgede oluşabilecek ihtiyacın karşılanması için kan bağışında bulunuyor.

Konya vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrası bölgede oluşabilecek ihtiyacın karşılanması için kan bağışında bulunuyor. Konya'da Kızılay ekipleri, kentin 9 yerinde kurulan kan bağış merkezlerinde, kan almaya devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren Türk Kızılayın Hacıveyiszade Camisi ve Karatay Belediyesi önündeki kan alma merkezlerine gelenler, bağışta bulunmak için sıraya girdi Kan bağışında bulunan Mustafa Apar, "Allah memleketimize bir daha böyle inşallah böyle bir sıkıntı yaşatmasın halkımıza sabrı cemil diliyorum." dedi Hacıveyiszade Kan Merkezi'nde görev yapan hemşire Ayten Akçay, deprem sonrası kan bağışı konusunda çok duyarlı davranıldığını söyledi Türk Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, deprem sonrası kentte beklenenin 5 katı kan temin edildiğini söyledi Konya'da 1500 ünite kan alındığını anlatan Üzülmez, "Türkiye genelinde kan bağışları iyi. Kan bağışının önümüzdeki günlere yayılması stok ve test süreçleri açısından daha uygun olacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.