Kan şekerinizi dengeleyen 10 yiyecek

Kan şekerinizi dengeleyen 10 yiyecek
 Muhabir
Doğru beslenmeyle kan şekeri düzeylerinizi kontrol altında tutabilir ve diyabeti önleyebilirsiniz.

Türkiye'de on milyonlarca kişi diyabet tanısıyla yaşıyor. Etkilenenlerin çoğunluğunda tip 2 diyabet var. Diyabet, artan kan şekeri düzeylerinin ve insülin direncinin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Ancak bazı besinlerle kan şekeri seviyesini doğal olarak kontrol edebilir ve böylece şeker hastalığını önleyebilirsiniz.

Kan şekeri seviyesini düşüren 10 yiyecek

Kan şekeri seviyesini düzenlemek için tarçın: Tarçın metobolizmada insüline benzer şekilde çalışması nedeniyle şeker hastalarına günde 1 gram tarçının verilmesi şeker seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur. Uzun süreli tüketimi önerilir.

Kan şekerini düşürmek için zencefil: Ana etken maddesi gingerol, insülin direncini çözer, hücreleri insüline karşı daha duyarlı hale getirir ve böylece kan şekerinin kullanımını artırır.

Kan şekeri düşürücü olarak Psyllium: Sindirim sorunları üzerindeki etkisinin yanı sıra, psyllium kan şekerini etkili bir şekilde düşürebilir.

Olumlu bir etki için acı biber: Biberlerdeki acı içerik kapsaisin, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Diyabete karşı kurminli zerdeçal: Zerdeçaldaki antioksidan ve antiinflamatuar ana etken madde olan kurmin, diyabet riskini azaltabilir.

Kolesterol ve Kan Şekeri Düzeyleri İçin Soğan: Yeterli miktarda soğan tüketmek hem kolesterol hem de kan şekeri düzeylerini düşürebilir.

Flavonoid naringenin içeren greyfurt: Greyfurttaki fitokimyasal naringenin, insüline benzer şekilde kan şekerini düşürür.

İnsülin dengesi için yaban mersini: Yaban mersini anti-diyabetik etkiye sahiptir, kan şekerini düşürür ve hücrelerde şeker emilimini artırır.

Sağlıklı bir atıştırmalık olarak kuru üzüm: Vitamin, mineral ve polifenoller açısından zengin olan kuru üzüm, diyabet riskini azaltabilir ve kan şekeri düzeyleri üzerinde olumlu etki yaratabilir.

Omega-4 yağ asitleri içeren ceviz: Cevizdeki çoklu doymamış yağ asitlerinin, özellikle de omega-4 yağ asitlerinin yüksek içeriği, kan şekerinin ve insülinin azaltılmasını destekler. Günde bir avuç (yaklaşık 30 gram) tüketmek, diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini sabit tutmasına yardımcı olabilir.

Bu makale yalnızca ilgili sağlık konusu hakkında genel bilgiler içermektedir ve bu nedenle kendi kendine teşhis, tedavi veya ilaç tedavisine yönelik değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.