Kanada gazetesi de artık DAEŞ diyecek

Kanada gazetesi de artık DAEŞ diyecek
Kanada’nın ulusal gazetelerinden Toronto Star yönetimi, IŞİD terör örgütüne ait haberlerinde artık DAEŞ ifadesi kullanma kararı aldı

TORONTO (AA) - Kanada’da ulusal çapta yayımlanan gazetelerden Toronto Star, daha önce IŞİD olarak adlandırdığı terör grubuna artık DAEŞ diyeceklerini açıkladı.

Gazetenin yayın yönetmenlerinden Michael Cooke yazdığı makalede "Bu grup insanları katleden ve kadınlara tecavüz eden çok uluslu bir çetedir. Onların bir devlet olarak meşruiyeti yoktur ve isim değişikliği bu gerçeği vurgulamaya yardımcı oluyor" dedi. Cook makalesinde dünyada birçok siyasetçinin de bu terör örgütünü tanımlamak için DAEŞ ismini benimsediğini belirterek, grubun yaptığı eylemler dolayısıyla Müslümanlara karşı saldırıların arttığına işaret etti. Cook makalesinde, "DAEŞ’in eylemlerinden sonra Müslümanlara karşı saldırılar hemen hemen tavan yaptı" görüşlerine yer verdi.

-Müslümanlar Konseyi’nden destek

Kısa adı NCCM (National Council of Canadian Muslims) olan Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi de, Toronto Star Gazetesi’nin kararına destek verdi. NCCM İletişim Direktörü Amira Elghawaby yaptığı açıklamada "Toronto Star’ın bu terör örgütüne karşı aldığı tavır büyük bir anlam taşımaktadır. Toronto Star, ilk büyük Kanadalı medya kuruluşu olarak muazzam liderlik göstermiştir" dedi. Elghawaby açıklamasında, "biz diğer medya kuruluşları, bağımsız gazeteciler ve politikacılara da DAEŞ ismini benimsemeleri ve kullanmaları çağrısı yapıyoruz’’ ifadesine yerverdi.

Öte yandan Toronto Star’ın kararı üzerine bir açıklama yapan Muhafazakar Parti Milletvekili ve eski bakanlardan Tony Clement, "Eğer medya kuruluşları bu grup için DAEŞ ismi kullanmaya başlarsa bizler de buna geçiş yapabiliriz" dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron da, geçen Haziran ayında terör örgütü için artık DAEŞ ifadesini kullanacaklarını açıklamış ve BBC’ye de haberlerinde terör örgütünü DAEŞ olarak ifade etmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.