Kanada parlamentosunda silahlı saldırı paniği

Kanada parlamentosunda silahlı saldırı paniği
Ottawa'daki Kanada parlamentosu yakınındaki Savaş Anıtı çevresinde ve daha sonra parlamento içinde ateş açılmasıyla büyük bir kaos yaşandı.

ütün ayrıntılar açıklık kazanmadı ama polis yetkililerine göre birbirine yakın üç yerde ateş açıldı:Savaş Anıtı, Parlamento ve yakındaki küçük bir alışveriş merkezi.

Olay Savaş Anıtı'nda başladı. En az bir silahlı kişinin burada nöbet tutan askerlere ateş açtığı ve bir askeri yaraladığı bildiriliyor.

Görgü tanıkları daha sonra saldırganın koşarak parlamentoya girdiğini ve buradan da silah sesleri geldiğini anlatıyor.

Parlamento binası oda oda silahlı kişiyi aradığı söylenen polis tarafından kordona alınırken, bazı Kanadalı milletvekilleri silahlı kişinin öldüğüne dair twitler attılar.

Olay sırasında binada bulunan Senatör Jim Munson tanık olduklarını BBC'ye anlattı:

"Sabah komisyon odasındaydık. Güvenlikçiler geldi. Çıkın çıkın çıkın silahlı biri var dediler. Biz de alelacele komisyon odasından çıkıyorduk ki parlamento binası dışından bir kaç el silah sesi daha duyduk. Bazı arkadaşlar, parlamenterler odalarında seçmenleriyle görüşmeler yapıyordu. Onlar silah sesi bir yana barut kokusunu duymuşlar."

IŞİD'e karşı koalisyona katılacağını açıklamıştı

Olay Kanada'nın "terör tehdidi" düzeyini "düşük"ten "orta seviye"ye çıkarmasından bir kaç saat sonra meydana geldi.

Pazartesi günü, yakınlarda din değiştirerek Müslümanlığa geçen bir kişi, arabasıyla iki Kanadalı askere çarpıp birini öldürüp diğerini yaraladıktan sonra polis tarafından öldürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.