Kanada Suriye’deki hastane saldırısını kınadı

Kanada Suriye’deki hastane saldırısını kınadı
OTTAWA (AA) – Kanada, Suriye’deki çatışmalarda sağlık tesisleri ve çalışanlarının hedef alınmasını kınadı.Kanada Dışişleri Bakanı Stephane...

OTTAWA (AA) – Kanada, Suriye’deki çatışmalarda sağlık tesisleri ve çalışanlarının hedef alınmasını kınadı.

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau,Suriye'de Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü tarafından desteklenen bir hastanenin bombalamasının ardından yaptıkları ortak açıklamada, Kanada’nın sağlık merkezlerinin ve görevlilerinin hedef alınmasını şiddetle kınadığını vurguladılar.

Suriye’de çatışan tarafları uluslararası insani yardım hukukuna uyumlu davranmaya davet eden bakanlar, "Sağlık ve insani yardım ekipleri, son derece tehlikeli şartlar altında, kendilerine ihtiyaç duyan masumlara yardım için çalışmaktadır. Suriye’deki krizin başlamasından bu yana 80’nin üzerinde gönüllü insani yardım çalışanı saldırılarda hayatını kaybetmiştir. Sağlık görevlilerine hastalara ulaşmaları için güvenli ve engelsiz erişim imkanları sağlanması gerekir" ifadesini kullandı.

Sivilleri hedef alan bombardımanların derhal durdurulması çağrısı yapan bakanlar, ortak açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Uluslararası Suriye Destek Grubu tarafından 11 Şubat’ta Münih'te kararlaştırıldığı gibi, Rusya dahil tüm tarafların rejim ile muhalefet arasındaki ateşkesin doğru çalışmasına katkıda bulunması gerekir. Rus güçlerinin Esed karşıtı muhaliflere yaptığı bombardımanlar durmadığı sürece verilen barış sözünün tutulması imkansızdır."

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), destek verdikleri hastanenin Suriye-Rusya koalisyonu tarafından bombalandığını duyurmuştu.

MSF Fransa Bürosu yetkilileri, AA muhabirine, örgütün destek verdiği Suriye'nin İdlib şehrinde Ma'arat Al Numan'daki hastaneye Suriye-Rusya koalisyonu uçaklarının saldırdığını açıklamıştı.

Saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu en az 7 kişinin hayatını kaybettiği, bir süredir haber alınamayan 8 kişinin ise öldüğünden endişe edildiği belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.