Kanada’da Müslüman okuluna boyalı saldırı

Kanada’da Müslüman okuluna boyalı saldırı
Kanada’nın başkenti Ottawa’daki bir İslami eğitim merkeze ait okulun duvarına, nefret suçu içeren yazılar yazıldı

OTTAWA (AA) – Kanada’da İslami eğitim de veren bir Müslüman okulunun duvarlarına, nefret ve hakaret içeren yazılar yazıldı.

Başkent Ottawa’nın Vanier bölgesinde eğitim veren Ahlul-Bayt Islamic Education Centre (Ehl-i Beyt İslami Eğitim Merkezi)'ne ait okulun duvarlarına kimliği belirsiz saldırgan ya da saldırganlar tarafından boyayla "ISIS Go Home’’(ISIS evine dön), "Die Bombers’’(Bombacılara ölüm) gibi nefret ve hakaret içeren yazılar yazıldı.

Saldırı sırasında okula maddi bir zarar verilmezken okul yönetimi tarafından haber verilmesi üzerine Ottawa polisi saldırganları tespit etmek üzere olay yerinde incelemelerde bulundu.

Okul yönetimi, Ottawa polisi’nin işlemleri tamamlamasının ardından, duvara yazılan yazıları sildirdi.

Ehl-i Beyt İslami Eğitim Merkezi'ne bağlı okulun Vanier bölgesinde 15 yıldır İslami eğitimin yanısıra, kreşten 8.sınıfa kadar resmi eğitim de verdiği bildirildi.

-"Herkes ciddiye almalı’’

Okul yöneticilerinden Nur Mattar yaptığı açıklamada, "Saldırı bizi çok üzdü. Üzüntümüzün sebebi ise, öğrencilerimizin korkmuş olması. Bizi sürekli korkutmaya çalışıyorlar ama bunun önemi yok. Çocukların korkmuş olması üzücü. Bunlardan insanların haberinin olmasını istiyoruz. Ölümcül sonuçları olabilecek mesajları, herkes ciddiye almalı’’ dedi.

Ottawa Polisi Sözcüsü Mathieu Fleury, soruşturmaya başladıklarını belirterek "Bu saldırı, halkın hislerini yansıtmıyor. İnsanlar farklı görüşlere sahip olup, bunu savunabilirler. Ancak böylesi nefret içeren yollar, fikir savunma metodu değildir. Biz çok misafirperver bir toplumuz. Bakın Suriye’den gelenlere.. Bu şehir, sığınmacılara kucak açtı. Umarız bu tür saldırlar tekrarlanmaz" dedi.

Öte yandan Kanada Müslümanlar Ulusal Konseyi de bir açıklama yaparak, Ehl-i Beyt İslami Eğitim Merkezi’ne yapılan saldırıyı kınadı.

Konsey Başkanı İhsan Gardee, "Güvenlik güçleri, bu tür saldırıları yapanları en kısa zamanda bulmalı ve adalet önüne çıkarmalıdır. Kanun ve hukukun yaptırımları, ancak bu şekilde suçtan caydırabilir. Ayrıca ülkedeki seçilmiş tüm liderleri, İslamofobik saldırılar başta olmak üzere tüm inançlara yapılan saldırıları kınamaya davet ediyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.