Kanada’da yüzyılın hava felaketi: Yollar kapandı, binlerce kişi tahliye edildi

Kanada’da yüzyılın hava felaketi: Yollar kapandı, binlerce kişi tahliye edildi
Yetkililer tarafından, yüzyılda bir görülen bir hava olayı olarak tanımlanan ölümcül bir fırtına, Kanada'nın Vancouver kentinde karayolu ve demiryolu bağlantılarını kopardı

Yetkililer tarafından, yüzyılda bir görülen bir hava olayı olarak tanımlanan ölümcül bir fırtına, Kanada'nın Vancouver kentinde karayolu ve demiryolu bağlantılarını kopardı. Otoyoldaki toprak kaymasında bir kadın öldü ve kurtarma ekipleri en az iki kişinin daha kayıp olduğunu söyledi. Bununla birlikte, şiddetli fırtına nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Kanada'nın British Columbia eyaletini sel vurdu. Şiddetli yağış başta Vancouver olmak üzere birçok kentte sele ve toprak kaymalarına neden oldu. Felakette en az bir kişi yaşamını yitirdi. İki kişiden de haber alınamıyor. Yağış beraberinde hasar da getirdi.

SU YÜKSEKLİĞİ 4 METREYİ BULDU

Sokaklar göle döndü. Bazı yerlerde su yüksekliği 4 metreyi buldu. Çok sayıda araç su altında kaldı. Merritt kentinde 8 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Mahsur kalanlar ekipler tarafından güvenli bölgelere götürüldü. Diğer taraftan sel, limanları da etkiledi. Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Kanada'dan sevkiyatlar geçici bir süreliğine durdu. Bölgeden geçen doğalgaz ve petrol boru hattının bir bölümü de güvenlik amacıyla kapatıldı. Öte yandan, ABD'nin kuzeybatısı da olumsuz hava koşullarından etkilendi. Şiddetli yağış ve rüzgar Washington eyaletinde büyük hasara yol açtı. Birçok bölgede elektrik kesintileri yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.