Kanada’daki Kızamık Salgını ABD’ye de Sıçradı

Kanada’daki Kızamık Salgını ABD’ye de Sıçradı
Kanada’nın British Columbia eyaletinden başlayan kızamık salgını Amerika’nın Washington eyaletine de yayıldı

 Kanada’nın British Colombia eyaletine bağlı Fraser Valley bölgesinde bir süre önce başlayan kızamık salgını yayılıyor.

British Colombia ile Washington eyaleti sınırındaki Whatcom kentin Sağlık Müdürlüğü, kentte yaşayan Greg Stren isimli kişinin, British Columbia eyaletine yaptığı ziyaret sırasında kızamığa yakalandığının belirlendiğini açıkladı.

Whatcom kenti yetkilileri, Stren'in evinde sağlık görevlileri tarafından hastalığı geçene kadar gözlem altında tutulacağını bildirdiler.

Öte yandan British Columbia’nın Fraser Valley bölgesinde 8 Mart'ta başlayan ve aşılanma oranlarının düşük olduğu devlet ve dini okullardan yayılan kızamık salgını, ABD’nin yanı sıra Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Hamilton ile başkent Ottawa’ya da sıçradı. Salgından etkilenenlerin tam sayısı açıklanmazken, ülke basını rakamın 300’ü geçtiğini savunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.