Kanada'daki Zika vakası 14'e çıktı

Kanada'daki Zika vakası 14'e çıktı
OTTAWA (AA) – Kanada'daki Zika virüsü vakasının 14'e çıktığı bildirildi.Kanada Halk Sağılığı Ajansı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelindeki...

OTTAWA (AA) – Kanada'daki Zika virüsü vakasının 14'e çıktığı bildirildi.

Kanada Halk Sağılığı Ajansı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelindeki Zika virüsü vakasının 14'e ulaştığı belirtildi.

Ülkede ilk kez geçen ocak ayı sonunda enfekte ülkelere seyahat eden 3 Kanadalıya bulaşan virüsün, aradan geçen 1 aylık sürede 11 kişide daha görüldüğü kaydedilen açıklamada vakaların, Saskatchewan, Ontario, Alberta ve British Columbia eyaletlerinde kayda geçtiği aktarıldı.

Kanada Federal Sağlık Bakanı Jane Philpott da açıklamasında, sivrisineklerle yayılan Zika virüsünün, iklim şartları nedeniyle Kanada ve Şili'de yayılmasının öngörülmediğini belirtmiş, halen halk sağlığını tehdit eder bir riskin söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Öte yandan Kanada Kan Hizmetleri, Zika virüsünün etkili olduğu ülkelere seyahat edenlerden kan bağışı yapmak isteyenlerin, ülkeye döndükten en az 3 hafta sonra bağış yapabileceklerini duyurdu.

Bu arada Kanada'da, Zika virüsünü yaymaları nedeniyle sivrisineklerin de sürekli laboratuvarlarda inceleneceği açıklandı.

Kanada Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağılığı Ajansı, baharla birlikte ortaya çıkması beklenen sivrisineklerin, Zika virüsü taşıyıp taşımadıklarının bölgelerden alınacak örneklerin laboratuvarlarda incelenmesi ile takip edileceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.