Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Mahlepli, Mahlepsiz

Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Mahlepli, Mahlepsiz

Kandillerin vazgeçilmez atıştırmalığı olarak bilinen kandil simitleri, evlerinizde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz yiyecekler arasında bulunuyor.

Kandillerin geleneksel lezzeti kandil simidi tarifi ve malzemeleri bugün kandil olması sebebiyle merak ediliyor. İşte kandil simidi tarifi…

Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi:

• 1 yumurta sarısı

• 2 çorba kaşığı yoğurt

• 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

• 1. 5 çorba kaşığı şeker

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 125 gram margarin

• Yarım çay bardağı sıvı yağ

• 2 çay kaşığı kabartma tozu

• 3 su bardağı un


Üzeri için;

• 1 yumurta beyazı

• Susam

• Çörek otu

Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bulayıp 180 derece de 20 dakika pişiriniz. 

simid.jpg

Mahlepli Kandil Simidi Tarifi:

• 4.5 su bardağı un

• 125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 yumurta

• 1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt

• 1 paket kabartma tozu

• 1 tatlı kaşığı mahlep

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

• Yumurta

• Susam
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelin. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyelin ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayalın. Elimizle hamura simit şekli verin ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Soğuyunca servis edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.