Kangal Termik Santralinde taşeron işçiler eylemde

Kangal Termik Santralinde taşeron işçiler eylemde
Kangal Termik Santrali’nden işten çıkarılan 121 taşeron işçi santralin önünde çadır kurarak eylem yapmaya başladı.

Konya Şeker bünyesindeki termik santral ile Kangal Belediyesi arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu termik santralin ünitelerinden bir tanesi devreden çıkarıldı. Termik santrale alınan kullanma suyunun işletme sahasının Kangal Belediyesi bünyesine geçmesi sonrası belediye ile anlaşmazlık yaşandığını öne süren santral yönetiminin işçi sayısını azaltma yönünde hareket ettiği iddia ediliyor. İlk olarak 121 taşeron işçisinin işten çıkartılmasının ardından buna tepki gösteren işçiler, sürekli olarak işten çıkarılma korkusu ile çalışmaktan bıktıklarını ve taşeron olarak çalışmak istemediklerini, kadrolu olarak Konya Şeker bünyesine geçmek istediklerini belirtti. İşçiler, istekleri gerçekleşene kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Çadır kuran işçilere Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk de destek verdi. Termik Santralin aldığı kararı eleştiren Başkan Öztürk, santralin suyunu kesmediklerini, sadece ücretini talep ettiklerini söyledi. Santral ile belediye arasında hukuksal anlaşmazlıklar bulunduğunu ve bununla ilgili açılan davaların sürdüğünü belirten Öztürk ,"Burada çalışan çocuklar asgari ücret ile çalışıyor. Burası ayda 60 milyon lira fatura kesen bir işyeri, Allah daha çok versin gözümüz yok ama asgari ücret ile çalışan işçinin üzerinden kimse hesap yapmamalı. Şirket belediye ile hesabını mahkeme yoluyla çözmeli. Burası hukuk devleti, herkes mahkeme kararlarına uyacak. Bu işçileri çalıştıran taşeron firmaya gönderdikleri yazıda termik santralin suyunu karşılayan kaynağın belediyeye geçmesi nedeni ile işçi çıkarılacağından bahsediliyor. Bu işçiler sahipsiz değil. Bu arkadaşlarımıza da Kangal Belediyesi olarak maddi manevi her türlü desteği veririz. Ülke enerjisinin yüzde üçünü bu santral karşılıyor. Biz suyu filan kesmiyoruz. "diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.