Kanser ilaçları sahte çıktı

Kanser ilaçları sahte çıktı
İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bir depoya düzenlediği operasyonda, İranlı A.F ve Mısırlı A.F.S’yi gözaltına aldı.

Star’ın haberine göre, depoda yapılan aramalarda, 76 kutu soğuk zincirde saklanması gereken ancak buzdolabında ele geçirilen kanser ilaçları, 451 adet hijyenik olmayan ortamda bulunan kanser, hepatit ve organ yetmezliğinde kullanılan flakon, bin 162 adet kanser hepatit ve organ yetmezliğinde kullanılan ilaç tableti, 870 adet kanser ilaç kutuları, 244 adet insülin iğnesi, sıvı solüsyon, çeşitli barkod ve ilaç yapımında kullanılan bol miktarda malzeme ele geçirildi.

Benim ilgim yok dedi kurtuldu

Operasyonda ele geçen sahte ilaçların piyasa değerinin 2 milyon 500 bin lira olduğu belirlendi. A.F emniyetteki ifadesinde, “Benim bu ilaçlarla ilgim yok” dedi. Gözaltına alınan 2 kişi, savcılığa sevk edildi. Ancak çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Operasyonda ele geçen kanser ilaçları, sahte olup olmadığının raporla kesinleştirilmesi için laboratuvara gönderildi. Yapılan incelemede ilaçların sahte olduğu kesinlik kazandı. Rapor, soruşturma dosyasına eklenmek üzere soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.