"Kanser Tarama Tırı" Sivas'ta hizmet veriyor

"Kanser Tarama Tırı" Sivas'ta hizmet veriyor
Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Sivas'ta faaliyet gösteren "Kanser Tarama Tırı"nda, bir buçuk ayda 850 kişinin kanser taramasından geçtiğini söyledi.

Sağlam, düzenlediği basın toplantısında Emek mahallesinde bulunan tıra daha büyük ilgi beklediklerini belirterek, "Tır üç yıl süreyle kentin çeşitli mahallelerinde hizmet verecek." dedi.

Tarama tırı ve kanser hakkında bilgi veren Sağlam, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "TÜİK verilerine göre 2014 yılında 77 bin 587 kişi kanserden öldüğü bildirilmiştir. Sivas'ta 2013 yılında kanser vaka sayısı 644 iken, 2014 yılında bu sayı 995'e çıktı. Bu aradaki fark teşhisteki standartların artması olarak izah edilebilir." ifadesini kullandı.

Sağlam, vatandaşları tıra beklediklerini hatırlatarak, "Olabildiğince erken teşhis yapılmalı böyle olduğunda kansere bağlı ölüm hızlarını azaltmış alacağız. Bu nedenle sağlık bakanlığı kanser tarama programları devreye soktu. Kanser tarama tırımızda yaklaşık bir buçuk aylık süreçte 850 çekim yaptık. Bu taramalarda 26 şüpheli vaka tespit ettik. Bu şüpheli vakalarda ileri tetkik ve tedavi merkezlerine yönlendirilmiştir." diye konuştu.

"Kanser Tarama Tırı" Sivas'ta hizmet veriyor

"Kanser Tarama Tırı" Sivas'ta hizmet veriyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.