Kanserle ilgili korkunç iddia

Kanserle ilgili korkunç iddia
Londra’daki Kanser Araştırmaları Enstitüsü’nün başkanı Paul Workman, “Kanseri anlama hususunda alınan olağanüstü mesafelere rağmen, yeni ilaçların bir türlü geliştirilmemiş olmasına” ilgi topladı.

Bu çelişkinin ardında finansal gerekçeler bulunduğunu iddia eden Workman, ilaç firmalarının yeterince karlı bulmadıkları ilaçlara yatırım yapmadığını belirtti . 
Britanya’nın bilinen akademisyenleri arasında gelen Profesör Workman’a göre “kanserle savaşın ivmesini yitirdi, yeni kanser ilaçları geliştirilmesine yönelik zincir bir noktada kırıldı.” 
Kanserde ‘kişiye özel’ tedaviler alanında etkileyici bir ilerleme kaydedildiğini hatırlatan Workman, “Ancak süreç, kanserin biyolojisi ve genetiğini anlama hususunda nihayet 20 senede yaşadığımız olağanüstü ilerlemeyle başa kafa gitmiyor. Bundan çok fazla daha iyisini yapabilirdik ve yapmalıydık” diye belirtti . 

Kendisi de kanser hastası olan 62 yaşındaki Prof. Workman, bilim insanlarının kanserle ilişkili görülmüş olan 500 kadar protein keşfettiğini, ancak bunların sadece % 5’yle ilgili ilaç geliştirildiğini belirtti . Workman, yeni ilaçlar için lazım gelen klinik deneylerin çok fazla pahalı olduğunu, firmaların bu nedenden riskli ilaçlara yatırım yapmadığını ifade etti . 
Workman'a göre kanser tedavisinin tekrardan hızlanması için özel ilaç firmaları ve akademik organizasyonlara gerçekten yeni kanser ilaçları geliştirmeleri durumunda teşvik sağlanması lazım geliyor . (Daily Mail) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.