Kanserle mücadelede bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin

Yeni yapılan bir çalışmada, sığır eti, kuzu eti ve süt ürünlerinde bulunan bir yağ asidi olan trans-vaccenic asitin (TVA) bağışıklık hücrelerinin tümörlerle savaşma yeteneğini artırdığını keşfetti.
Nature Dergisi'nde yayınlanan çalışmada kanlarında daha yüksek düzeyde TVA bulunan hastaların kanser tedavisine daha iyi yanıt verdiğini gösteriyor. Bu ürünlerin kanser tedavilerini tamamlayıcı bir besin takviyesi olarak işe yarayabileceğini gösteriyor.
Bilim insanları, fareleri TVA ile zenginleştirilmiş bir diyetle beslemenin ardından, melanom ve kolon kanseri hücrelerinin tümör büyüme potansiyelini önemli ölçüde azalttığını ve aynı zamanda vücudun tümörle mücadele yeteneğini arttırdığını buldular.
Kanser tedavisi gören hastalardan alınan kan örneklerini analiz ettiler ve daha yüksek TVA seviyelerine sahip hastaların, düşük seviyelere sahip olanlara göre tedaviye daha iyi yanıt verme eğiliminde olduklarını keşfettiler.
Son olarak çalışma, TVA'nın bir kanser ilacının hastalarda lösemi hücrelerini öldürme yeteneğini arttırdığını keşfetti. Ancak aşırı kırmızı et yemenin çözüm olduğuna inanmıyor ve bitkilerde de benzer sonuçlar bulmayı umuyorlar.
Çalışmayı yürüten Profesör Chen: "Çok fazla kırmızı et ve süt ürünü tüketmenin sağlığa zararlı etkilerine dair giderek artan sayıda kanıt var, bu nedenle bu çalışma, daha fazla çizburger ve pizza yemek için bir bahane olarak alınmamalıdır"
"Bitkilerden gelen diğer yağ asitlerinin de benzer bir reseptör yoluyla aynı etkiyi verdiğini gösteren bazı veriler var, bu nedenle bitkilerden gelen besinlerin de CREB yolunu aktive ederek aynı şeyi yapabilme ihtimalinin yüksek olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.