Kapadokya'da turizmciler gözlerini balayı çiftlerine dikti

Kapadokya'da turizmciler gözlerini balayı çiftlerine dikti
Sahip olduğu güzellikleriyle görenleri büyüleyen Kapadokya bölgesine daha fazla turist çekmek için arayışa giren turizmciler, dünya evine yeni giren ve farklı bir balayı geçirmek isteyen çiftlere yöneldi - Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Durm

NEVŞEHİR (AA) - BEHÇET ALKAN - Peribacaları, kayadan oyma butik otelleri, ilginç kaya oluşumlarıyla ünlü Kapadokya bölgesi, son dönemde balayı tatiline çıkan çiftlerin gözde tatil mekanı oldu.

Bölgedeki turistik işletmeler, en mutlu günlerini Kapadokya fonunda düğün fotoğrafı çektirerek ölümsüzleştirmek isteyen çiftlere ortam hazırlıyor, konaklama tesisleri ise çiçeği burnunda gelin ve damatlar için özel organizasyonlar yapıyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya’daki alternatif turizm çeşitliliğine balayı turizminin de dahil edildiğini, yerli ve yabancı turistlerden balayı için ön rezervasyonlar alınmaya başlandığını bildirdi.

"Balayı tatili" denince akla deniz ve güneşin geldiğini ancak son dönemde balayı için Kapodakya'yı tercih eden turist sayısında da ciddi artış olduğunu ifade eden Durmaz, "Gerekli tüm hazırlıkları yaptık, yeni çiftler bu yıldan itibaren yoğunlukla Kapadokya’yı tercih edecektir" dedi.

Özellikle düğün fotoğrafları için bölgenin doğal platosunun yeni evli çiftleri cezbettiğini dile getiren Durmaz, şunları söyledi:

"Balayı için bölgeye gelecek çiftler hem unutamayacakları bir tatil yapacak hem de hayatlarının en önemli anlarını Kapadokya'nın eşsiz manzarasında yapılan dış çekim fotoğraflarıyla ölümsüzleştirecek. Başta Göreme olmak üzere bölgedeki tüm oteller birkaç odasını balayı odası olarak hazırladı. Bu odaların iç tasarımları daha farklı. Ayrıca ekstra ikramlar olacak ama ücretler diğer oda fiyatlarıyla aynı. Kapadokya’da balayı turizmine yerli ve yabancılar ilgi göstermeye başlıyor. Ön rezervasyonlar alınmaya başlandı. Bölgeyi tercih eden çiftler dünyada alternatifi olmayan güzellikteki bölgeyi gezebilecekleri gibi, sıcak hava balon turları ve atlarla peribacaları arasında gezinti yapabilirler."

- "Kapadokya'yı tercih ettik"

Osmaniye'den gelen Gökhan ve Pervin Ergeç çifti de balayı tatillerini Kapadokya'da geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve düğün fotoğraflarını burada çektirdiklerini ifade etti.

Çiçeği burnunda gelin Pervin Ergeç, duygularını "Evliliğimizin ilk günlerini peri masallarındaki gibi eşsiz bir yerde geçirmek tarifsiz bir duygu. Herkes deniz, kum, güneşi tercih ettiği için biz farklı bir atmosfer istedik ve Kapadokya'yı tercih ettik. Kapadokya çok daha ilginç. Gelin adaylarına eşsiz güzellikteki Kapadokya’ya gelmelerini, balayı tatilini burada geçirmelerini tavsiye ediyorum" sözleriyle dile getirdi.

Damat Gökhan Ergeç de Kapadokya'nın, doğal yapısıyla dünyanın ve Türkiye'nin en güzel turizm merkezlerinden birisi olduğunu, tarihi ve kültürel dokunun yanı sıra doğal yapısı ve manzarasıyla bölgenin balayı için en uygun yer olduğunu ifade etti.

Balayı için bölgeyi tercih eden çiftlerin peribacaları ve kaya mekanlarda fotoğraf çekimlerini yapan Akif Bilen ise ABD, Japonya ve Almanya'dan müşterilerinin olduğunu belirtti.

Bilen, bölgeye gelen yerli ve yabancı gelin ve damatlara, düğün fotoğraflarının yanı sıra farklı senaryolarda özel balayı klipleri çektiklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.