Kar esaretinin bitmesini halay çekerek kutladılar

Kar esaretinin bitmesini halay çekerek kutladılar
Hizan'ın Karlıtepe köyünde yolları kar nedeniyle 3 aydır kapalı olan vatandaşlar, karla mücadele ekiplerini, söyledikleri şarkılar eşliğinde halay çekerek karşıladı- Hizan İlçe Özel İdaresi Şantiye Şefi Özdemir: - "Çığ tehlikesi olmasa şimdiye kadar yolu

BİTLİS (AA) - ŞENER TOKTAŞ/AHMET OKUR - Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karlıtepe köyünde yaşayan vatandaşlar, kar yağışının başladığı günden bu yana ulaşıma kapalı bulunan yollarının açılmasının sevincini halay çekerek kutladı.

Yüksek rakımda ve çığ bölgesinde yer almasından dolayı yolları bugüne kadar açılamayan Karlıtepe köylüleri, yaklaşık 3 aydır karla kapalı yollarının ulaşıma açılmasının mutluluğunu yaşadı.

İlçe Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerini, söyledikleri şarkılar eşliğinde halay çekerek karşılayan köylüler, beraberinde getirdikleri yiyecek ve içecekleri de ekiplere ikram etti.

Uzun ve soğuk kışı geride bırakan köylüler, yollarının ulaşıma açılmasından sonra ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe merkezine rahatlıkla gidebileceklerini belirtti.

- "Bölgede 4 metre kar var"

Hizan İlçe Özel İdaresi Şantiye Şefi Mehmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 bin 400 rakımda ve çığ bölgesinde bulunmasından dolayı, en son Karlıtepe köyünün yolunu ulaşıma açtıklarını söyledi.

Tehlike yaşanmaması için bölgede karın oturmasını beklediklerini ifade eden Özdemir, ilçeye bağlı 70 köy ve 126 mezranın üzerinde bulunduğu 515 kilometrelik yol ağında karla mücadele çalışması yürüttüklerini ifade etti.

Coğrafi yapı engebeli olduğu için çalışma yürütmekte zorlandıklarını anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Ancak buna rağmen her köyümüzün yolunu bu yıl 6 kez açtık. 3 bin 400 rakımdaki Karlıtepe köyümüzü de karla mücadele gündeminin en sonuna bıraktık. Köyün rakımı yüksek ve çığ bölgesinde yer alıyor. Burada karın oturmasını bekledik. Bu nedenle bölgeye geç girdik. Tehlike olmasaydı şimdiye kadar yolumuzu açmıştık. 5 gündür bu yolda karla mücadele çalışmamızı sürdürüyoruz. Bölgede yaklaşık 4 metre kar var. Çalışmalarımız çok zorlu ve tehlikeli geçti. Ekibimiz yolun engebeli olmasından dolayı sıkıntılarla karşılaştı. Ancak iş makinesi operatörlerimiz işin ustası olduğu için sıkıntıları bertaraf ediyor."

- "3 aydır yolumuz ulaşıma kapalıydı"

Karlıtepe köyü muhtarı Musa Karabaş ise kar yağdığından beri yollarının ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, köylerinin 15 hane 210 nüfusa sahip olduğunu dile getirdi.

Karabaş, 3 aydır yollarının ulaşıma kapalı olduğunu bildirerek, "Çığ bölgesi ve rakımın çok yüksek olmasından dolayı yolumuz açılamıyordu. Yolumuz yeni ulaşıma açıldı. Köyümüzün aşağı kısmından yeni bir yol yapılırsa bu sorunumuz ortadan kalkacak. Valimizden ve ilçe kaymakamımızdan köyümüze yeni yol yapmalarını talep ediyoruz. Ayrıca yolumuzu açan ekiplere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Köylülerden Beşir Aydın da yollarının ulaşıma açılmasının sevincini yaşadıklarını vurgulayarak, "Köylüler olarak operatörünü karşılamaya geldik ve onlara yemek getirdik. Ancak yolumuz kapalı olduğu için erzak sıkıntımız vardı. Sonbaharda stok ettiğimiz erzakla ihtiyaçlarımızı gideriyorduk. Yolumuz açıldığı için artık ilçe merkezine rahatlıkla gidebilecek, hastalarımızı da hastanelere ulaştıracağız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.