Kar yağışı 160 kişiyi yaraladı

Kar yağışı 160 kişiyi yaraladı
Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresinde etkili olan kuvvetli kar yağışı 160 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Japonya, şiddetli kar yağışı ile boğuşuyor. Başkent Tokyo ve çevresinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle hayat sekteye uğradı.

Tokyo'da 109, Kanagawa eyaletinde 39, Saitama eyaletinde ise 12 kişi olmak üzere toplamda en az 160 kişi, kar ve buzlanma nedeniyle yaralandı.

Haneda Havalimanı'ndan dün ve bugün gerçekleşmesi beklenen toplam 132 uçuş iptal edildi. Ayrıca, Tokyo, Osaka, Kyoto, Hyogo, Tokushima, Aichi, Gifu, Shizuoka, Nagano ve Yamanashi eyaletleri arasındaki birçok şehirlerarası otoyol, tedbir amacıyla araç trafiğine kapatıldı. Otobüs ve tren seferlerinde de ciddi aksamalar ve iptaller yaşandı.

Kar yağışının en şiddetli olduğu dönemde, JMA ve Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, vatandaşlara mecbur olmadıkça dışarı çıkmama ve araç kullanmama çağrısında bulunmuştu. Dün gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sonrası, Tokyo ve Saitama eyaletinde yer yer kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.