Kar yağışları başladı: 40cm kar

Kar yağışları başladı: 40cm kar
Meteoroloji'nin uyarısının ardından ilk kar yağışı görüntülendi. 40cm tutan kar yağışı, yurt genelinde soğuk havaların başladığının temsili resmi oldu. İşte detaylar.

Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonucu Rize-Erzurum karayolunun 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda kar kalınlığının yaklaşık 40 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri, bölgede karla mücadele çalışmalarına başladı. Karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Bu arada il merkezinde gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle dalgaların yükselmesi sonucu sahilde bulunan çay bahçeleri ve bazı tesisler zarar gördü.

Belediye ekiplerinin başlattığı çalışma sonrasında dalgaların fırlattığı taş ve kum temizlendi.

VAN'IN GÜZELDERE GEÇİDİNE KAR YAĞDI

Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 700 rakımlı Güzeldere geçidine mevsimin ilk karı yağdı.

Hava sıcaklığının düştüğü Van şehir merkezine yağmur, yüksek kesimlere ise kar yağdı. Mevsimin ilk karı ise kente yaklaşık 80 kilomtre uzaklıkta bulunan Van- Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 700 rakımlı Güzeldere geçidi ile çevredeki dağların zirvelerine yağdı. Güzeldere geçidindeki kar kalınlığı 2 santimetreyi bulurken, kışın erken geldiği yorumlarına neden oldu.

ORDU'YA YILIN İLK KARI YAĞDI

ORDU'nun Kabadüz ilçesine yılın ilk karı yağdı. Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Kabadüz İlçesi'ne bağlı Yokuşdibi, Çambaşı, Turnalık yaylarına yılın ilk karı yağdı. Yaklaşık 5 ay önce yaylalara göç eden bazı besiciler de dönüş yoluna geçti. Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaşması sonucu hayvanlarıyla birlikte geri dönüş yolunda zor anlar yaşayanlar yolda kaldı.

Bir gün öncesine kadar hava koşullarının iyi oyduğunu söyleyen besiciler, sabah kalktıklarında kar yağışıyla karşılaştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.