Karaca: Saha çalışmalarımızda DEVA belediyeciliği farkını anlatıyoruz

Karaca: Saha çalışmalarımızda DEVA belediyeciliği farkını anlatıyoruz
 Editör
Deva Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Seyit Karaca ilçelerde yaptıkları saha çalışmalarında vatandaşlarla bire bir görüşüyor.

Deva Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Seyit Karaca ilçelerde yaptıkları saha çalışmalarında vatandaşlarla bire bir görüşerek, Deva belediyeciliği farkını anlatarak, sorunlarını dinlediklerini söyledi.

Seçim çalışmalarında vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Seyit Karaca, “31 Mart yerel seçimlerine yaklaştığımız bugünlerde DEVA Partisi olarak ilçelerimizde seçmenlerimizle buluşuyoruz. Ziyaretler yapıyoruz, hemşerilerimizle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Adana Milletvekilimiz Sadullah Kısacık’ın da katıldığı ilçe gezilerimizde Ereğli. Karapınar, Emirgazi, Taşkent, Hadim, Bozkır, Ahırlı, Seydişehir ve Beyşehir ilçelerimizi ziyaret ettik. DEVA Belediyeciliği farkını vatandaşlarımıza anlattık. Bize aktardıkları sorunları dinledik. Sahadaki tablo gerçekten üzüntü vericidir. Emeklilerimiz kan ağlıyor, ticaret erbabı kontrol edemediği girdiler nedeniyle sürekli artan maliyetlerden şikâyetçi ve vatandaş da iyice düşen alım gücü nedeniyle paramızın pul olmasından dolayı dertli” dedi.

seyit-karaca-4.jpg

''SORUNLARI HEP BERABER HALLEDECEĞİZ''

Dr. Seyit Karaca ilçelerimizde kronikleşmiş birçok alanda sorunlar olduğunu belirterek “Yıllardır oyalanan ve iki kutup arasına sıkıştırılan Ereğli’miz ‘il olma’ vaadiyle bir kez daha iktidar olmak gibi basit hesaplara kurban edilmek isteniyor. Bölgede önemli bir ticaret, sanayi ve sosyal merkez olma iddiası göz ardı ediliyor. İki eski belediye başkanı arasında hemşerilerimiz sıkıştırılmaya çalışılıyor. Emirgazi ve Karapınar ilçelerimizin de bölgeye sağlayacağı katkılar göz ardı edilmeye devam ediliyor. Taşkent Balcılar’ın yılan hikâyesine dönen ve bir türlü yapılmayan yoluna göstermelik seçim müdahaleleri vatandaşın gözünden kaçmıyor. Hadim ilçemizde de seçmeni çantada keklik gören anlayışın ilçeye yıllardır ne kadar katma değer sağladığı ortada. Şirin ilçelerimizden Bozkır her dönem siyasetin iktidar kanadında milletvekili bulundurmasına rağmen ne uzadı ne kısaldı. Ahırlı ilçemizin ve tüm mahallelerinin su, tarım ve hayvancılık konularında büyük sıkıntıları var. Gençler iş alanlarının geliştirilmemesi nedeniyle tarım ve hayvancılıktan uzaklaşıp şehir hayatında düşük ücretlerle çalışmayı tercih ediyor. Akkise mahallemizde yaşayan genç nüfusun önemli bir kesimi işsizlik nedeniyle aile hayatına yeterli katkı sağlayamadıklarını ifade etmekten üzgün olduklarını belirtiyorlar. Önemli bir kavşak noktasında bulunan Seydişehir ve Beyşehir ilçelerimiz yılların ihmalini yaşayarak gelmişler. Sonuç olarak görünen o ki ilçelerimizin birçok alanda da kronikleşmiş sorunları mevcuttur. DEVA Belediyeciliğinde her ilçemizin sosyo- ekonomik kapasitesini doğru ve bilimsel yöntemlerle değerlendirip doğru politikalarla kalkındırmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Artan çiftçi yaşının tekrar düşürülmesi için genç çiftçi projelerine özel önem vererek hibe programlarıyla tarım ve hayvancılığı her ilçemizde kalkındıracağız. Sosyo -Ekonomik Gelişmişlik Endeksinde ilçelerimizin içler acısı durumu ayan beyan ortadadır. Bu endekste ilk olarak ta hak ettiğimiz yerde değiliz. Tüm ilçelerimizde bu endekste yer alan kriterlere göre çalışmalar yaparak gelişmişliğimizi artıracağız. DEVA Belediyeciliğinde daha gelişmiş bir Konya hedefini gerçekleştireceğiz'' ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.