Karaca’dan TTB’ye destek

Karaca’dan TTB’ye destek
DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, Türk Tabipler Birliği’nin yaptığı çalışmalara verilen tepkinin haksız bir tepki olduğuna savundu.

Karaca, “Oda yöneticisi olduğumuz dönemde birlikte hareket ettiğimiz 30’a yakın il odamızla birlikte meslek ve meslektaş sorunları harici her konuda TTB’ni eleştirdik ve yanlışlarını ifade ettik. Afrin harekâtı ve benzeri millî konularda yaklaşımlarını tasvip etmediğimizi ifade ettik hatta TTB Merkez Konseyini zaman zaman istifaya bile davet ettik. Bunun yanı sıra meslekî ortak sorunlarımızla ilgili de birlikte çalıştık. Geçtiğimiz günlerde TTB, “Yönetemiyorsunuz Tükeniyoruz” sloganıyla sağlık çalışanlarının vefatlarına dikkat çekmek için bir kampanya başlattı. Diğer vatandaşlarımız gibi sağlık çalışanlarının kaybı da önemli bir gerçeklik. Düşünülmesi gereken konu salgınla mücadelenin ana unsuru olan sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durumdur. Tablo ortada iken “toplumu paniğe sevk eden açıklamalar” gerekçesiyle önemli bir mesleğin çatı kuruluşunun “sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır” şeklinde bir beyanla kapatılmasını teklif etmek doğru bir yaklaşım değildir. Hukuk devleti isek, yanlış yapanları cezalandırmak dururken odaları kapatmayı teklif etmek antidemokratik bir yaklaşım olur. Yapılacak olan, bu tür meslek odalarında millî ve manevî değerler hususunda daha sağduyulu yaklaşımlar bekleniyorsa, üyelik sistemlerinin zorunlu hale getirilmesi ve şeffaf bir teşkilatlanma yapılarına kavuşturmak neticesinde demokratik seçimlerle meslek mensuplarının sahiplenmesini sağlamaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.