Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Husovic:

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Husovic:
"Biz Türkiye'nin terörist eylemlerden kurtulması, hem Rusya hem de diğer ülkelerle sorunların çözülmesi için dua ediyoruz"

DÜZCE (AA) - Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic, "Biz Türkiye'nin terörist eylemlerden kurtulması, hem Rusya hem de diğer ülkelerle sorunların çözülmesi için dua ediyoruz" dedi.

Karadağ Cumhuriyeti ve Sırbistan Cumhuriyeti'nden bir heyetle kente gelen Husovic, Düzce Valisi Ali Fidan'ı makamında ziyaret etti.

Fidan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "O bölgelerde dostluk ve akrabalık ilişkilerimiz var. İnşallah bu ziyaretler ilişkilerimizin, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda derinleşmesine vesile olacaktır" diye konuştu.

Husovic de Karadağ ve Sırbistan'ın Türkiye ile çok iyi ilişkileri olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Türkiye, Karadağ ve Sırbistan'ın stratejik partneri. İş, politika ve kültürel konularda çok iyi iş birliklerimiz var. NATO'ya girmemiz için verdiğiniz tüm çabalarınız için teşekkür ediyorum. NATO'dan davetiye aldık. Bu da tüm Türkiye iş adamlarının oradaki yatırımları gerçekleştirmeleri için önemli bir gelişme. Bizim dini ve akrabalık dışında özellikle ekonomi gibi başka bağlarımız da var."

- "Türkiye'ye dua ediyoruz"

Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Husovic, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere yönelik soru üzerine, "Biz Türkiye'nin terörist eylemlerden kurtulması, hem Rusya hem de diğer ülkelerle sorunların çözülmesi için dua ediyoruz" dedi.

Türkiye ve Karadağ'ın ilişkilerinin çok sağlam olduğunu vurgulayan ifade eden Husovic, şu değerlendirmede bulundu:

"Karadağ en yakın zamanda NATO üyesi olacaktır. Rusya ilişkilerinde Türkiye ile beraberiz ve aynı doğrultudayız. Biz Türkiye'nin terörist eylemlerden kurtulması, hem Rusya hem de diğer ülkelerle sorunların çözülmesi için dua ediyoruz. Biz Türkiye'yi her problemden daha güçlü çıkıyor diye biliyoruz. Şimdi de öyle bir şey diliyoruz."

Heyet, daha sonra Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Ticaret Odası Başkanı Fahri Çakır'ı ziyaret etti.

Heyette, Sırbistan Cumhuriyeti Sancak Novi Pazar Belediye Başkanı Meho Mahmutovic, Karadağ Cumhuriyeti Sancak Rojaye Belediye Başkanı Eyüp Nurkovic de yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.