Kara’dan çocuk kitapları sorusu

Kara’dan çocuk kitapları sorusu
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Kara Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Kara Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. “Çocukluk dönemi, tüm insan yaşamında kısa bir dönemi kapsar, ancak gerekli ve köklü tüm alışkanlıklar çocukluk yıllarında kazanılır. Kitaplar çocukların duygusal, ruhsal, bilişsel ve sosyal gelişimleri için dünyaya açılan pencerelerdir. O nedenle çocuk kitabı yazarları ve yayıncılarının sıkı denetimden geçerek kitaplarını okurlara sunabilmeleri gerekmektedir. Musa Dinç isimli kişi tarafından yazılarak 2018 yılında basılan “Gül ve Düşün” kitabı içerisinde yer alan müstehcen ve çocukları kötü yönde etkileyebilecek ifadeler nedeniyle tepki çekmiş ve kitabın yazarı tutuklanmıştır” diyen Kara, “Bakanlığınızca çocuk kitaplarının incelenerek, içeriklerine yönelik her yıl uygunluk onaylarının verilmesine ilişkin bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Yayınevlerinin basmak istedikleri çocuk kitapları için Kültür Bakanlığı tarafından uygun bulunmuştur ibareli bandrol alarak kitapları basabilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Müstehcen ve çocukların zihinsel gelişimine olumsuz etkide bulunan kitapların yazarları ve yayıncıları hakkında süreli olarak yayıncılıktan men cezası verilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

karadan.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.