Karaman ve Aksaray’daki Kamu Kurumlarına “Medya İle İlişkiler” Eğitimi

Karaman ve Aksaray’daki Kamu Kurumlarına “Medya İle İlişkiler” Eğitimi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, MEVKA ve KTÜNSEM işbirliğiyle Karaman ve Aksaray illerindeki kamu kurum ve kuruluşlarına da medya ile ilişkiler eğitimi verilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KTÜNSEM) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Konya’dan sonra Karaman ve Aksaray illerindeki kamu kurum ve kuruluşlarına da medya ile ilişkiler eğitimi verilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğünce, MEVKA’nın 2021 yılı teknik destek programı kapsamında hazırlanan yerelde kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik olarak “Kamu Yönetiminde Medya İle İlişkiler” konulu proje destek almaya hak kazanmıştı. İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, MEVKA ve KTÜNSEM işbirliğiyle ilk kez yürütülen proje kapsamında, Mart 2022’de Konya merkez ve ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının basın ve halkla ilişkiler birimleri ile iletişim koordinatörlüklerinde görevli personele uzaktan eğitim programı düzenlenmişti.

karaman-ve-aksaraydaki-kamu-kurumlarina-medya-ile-iliskiler-egitimi-2.jpeg

Kamu Personeline Medya İle İlişkiler Eğitimi

Kamu kurum ve kuruluşlarından oldukça ilgi gören seminerlerin ikincisi ise 16-20 Mayıs 2022 tarihlerinde Karaman ve Aksaray illerindeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının basın ve halkla ilişkiler birimleri, iletişim koordinatörlüklerinde görevli personelin yanı sıra basın mensuplarına yönelik olarak düzenleniyor. Günde dört oturum şeklinde düzenlenen online eğitimlerde; “Haber Metni ve Basın Bülteni Hazırlama Teknikleri”, “Haber Fotoğrafçılığı”, “Haber Kameramanlığı”, “Sosyal Medya Yönetimi”, “Halkla İlişkiler”, “Kriz Yönetimi”, “Medya İle İlişkiler”, “Basın Hukuku”, “Kamu Diplomasisi”, “Resmi İlan Yayınlama Usul ve Esasları”, “657 Sayılı Kanunun 15’inci Maddesinin Uygulanmasında Usul ve Esaslar”, “Protokol Kuralları”, “Haber Servisi Araçları ve Etik Kurallar”, “Grafik Tasarım” ve “Medya Takip” konularında, alanlarında uzman akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarından yöneticiler ile teknik personel eğitmen olarak sunum yapacak. Karaman ve Aksaray olmak üzere 150 kamu kurum ve kuruluşundan yaklaşık 350 personelin katılım sağladığı eğitim programı 20 Mayıs Cuma günü sona erecek. Dört gün sürecek eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Moderatörlüğünü İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut’un yürüttüğü eğitim programının ilk oturumu, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Mahmut Kuş’un konuşmalarıyla başladı, Daha sonra Tuncay Karabulut İletişim Başkanlığının çalışmaları hakkında bilgi vererek, “657 sayılı Kanunun 15’inci Maddesinin Uygulanmasında Usul ve Esaslar” konulu sunum yaptı. Karabulut’un ardından, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bilgiç “Sosyal Medya”, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürü Anıl Doğan ise ”, “Haber Servisi Araçları ve Etik Kurallar” konulu birer sunum gerçekleştirdiler.

Kamuoyuna Sağlıklı ve Doğru Bilgi Akışı Sağlanacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğünün görev alanında bulunan Karaman ve Aksaray illerindeki kamu personeline yönelik düzenlenecek eğitimlerle; temel ve etkili iletişim, basın bülteni ve basın açıklamasının hazırlanması, kamuoyunu etkileyecek olumsuz haberler karşısında kriz sürecinin iyi yönetilmesi, medya ile ilişkiler bağlamında iletişim stratejileri, oluşturulan olumlu ve olumsuz haberlere karşı algı ve tutum, basın yayın kuruluşlarıyla ilişkiler, halkla ilişkiler, sosyal medya yönetimi, haberin olmazsa olmazı fotoğraf çekimi ve kamera kullanımının yanı sıra mesleki bilgisinin ve verimliliğinin artırılması, mesleki ilgi ve kabiliyetinin en yüksek düzeye çıkarılması, halkla ilişkiler ve iletişim yeteneklerinin güçlendirilmesi ile teknolojik gelişmelere ve yeniliklere uyumunun sağlanması amaçlanıyor.

karaman-ve-aksaraydaki-kamu-kurumlarina-medya-ile-iliskiler-egitimi-3.jpg

Öte yandan verilecek eğitimlerle kamu kurumları, basın yayın kuruluşları ve kamuoyu arasında sağlıklı ve doğru bilgi akışının sağlanması, basın ve halkla ilişkiler personelinin bilgi ve haberciliğinin geliştirilmesi, bu alanda çalışan personelin niteliklerinin artırılması, kamu kurumlarının gerçekleştireceği faaliyet ve yatırımların kamuoyuna en iyi şekilde duyurulması. Medya ile ilişkiler noktasında servis edilen haberde yer alan bülten, fotoğraf, görüntü vb. materyallerin beklentileri karşılaması durumunda basın yayın kuruluşlarının da işini kolaylaştırması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum