Karaman’da boş senet imzalatan tefecilere operasyon: 56 gözaltı

Karaman’da boş senet imzalatan tefecilere operasyon: 56 gözaltı
 Muhabir
İçişleri Bakanlığı tarafından Karaman ve Tokat’a tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 56 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin mağdurları boş çek veya senet imzalatarak yüksek meblağlarda borçlandırdıkları öğrenildi

İçişleri Bakanlığı, Karaman ve Tokat'ta jandarma ekiplerince tefecilere yönelik operasyonda 56 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

56 ŞÜPHELİDEN 25’İ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; Karaman ve Tokat İl Jandarma Komutanlıklarınca, tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 56 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 25'i tutuklandı, 8'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor” denildi.

YÜKSEK FAİZLE BORÇLANDIRIP SENET ALMIŞLAR

Açıklamada, yakalanan şüphelilerin vatandaşa yüksek faizle borç verdikleri ve baskı altına aldıkları belirtilerek, “Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; vatandaşlarımızı yüksek faizle borçlandırarak baskı altına aldıkları, teminat olarak boş veya yüksek meblağlı çek ve senet imzalattıkları, ödeme yapamayan vatandaşlarımıza ait mal varlıklarını tehdit ve baskıyla devraldıkları tespit edildi" bilgisi paylaşıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.