Karaman'da Havacılık Meslek Yüksekokulu bu yıl açılıyor

Karaman'da Havacılık Meslek Yüksekokulu bu yıl açılıyor
KARAMAN (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı ziyaret etti.Saldıraner,...

KARAMAN (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı ziyaret etti.
Saldıraner, ziyarette yaptığı konuşmada, Karaman’da bu yıl Havacılık Meslek Yüksekokulu'nu açacaklarını söyledi.
Okulun açılması konusunda Karaman Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Saldıraner, "Uzun ve bir o kadar keyifli bir süreci tamamladık. İnşallah bu yıl içerisinde Karaman Havacılık Meslek Yüksekokulu'nu açıyoruz. Bu süreçte bizlere büyük destek olan Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Çalışkan'a teşekkür ederiz" dedi.
Çalışkan ise Karaman'ın son yıllardaki ulaşım yatırımları sayesinde önemli bir merkez haline geldiğini belirtti.
Karaman havaalanının temelini bu yıl atacaklarını aktaran Çalışkan, şunları kaydetti:
"Havacılık Meslek Yüksekokulunun da açılması ile sivil havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan personeller yetiştirilecek. Türk Hava Kurumu, valiliğimiz ve belediyemiz tarafından tahsis edilen 17 bin metrekare alan üzerine 11 bin metrekareyi kapsayan güzel bir bina inşa etti. 600 öğrenci kapasiteli Karaman Havacılık Meslek Yüksekokulumuz önümüzdeki öğretim yılında öğrenci alacak. Bu önemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimiz sunarım."
Ziyarete, THK Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Işık, öğretim üyeleri ile THK Karaman Şube Başkanı Mahmut Büyükağcı da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.