Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası

Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası
KADEM: - "Şüphelinin en ağır cezayı alması, bu cezanın gelecekteki olayların önünü almak için bir emsal olması ve adaletin sağlanması için KADEM avukatları, mağdur çocukların avukatlarının yanında yer alacak"

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatlarının, Karaman'daki cinsel istismar davasında, mağdur çocukların avukatlarına destek vereceği bildirildi.

Dernekten yapılan açıklamada, 10 çocuğun Karaman'da görev yapan bir öğretmen tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin ilk duruşmanın bugün yapılacağı hatırlatıldı.

Hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından 600 yıla yakın hapis cezası istenen şüphelinin suçunu itiraf ettiği aktarılan açıklamada, KADEM avukatlarının ilk duruşmaya katılarak, istismar edilen çocukların yanında duracağı kaydedildi.

Şüphelinin en ağır cezayı alması, bu cezanın gelecekteki olayların önünü almak için bir emsal olması ve adaletin sağlanması için KADEM avukatlarının mağdur çocukların avukatlarının yanında yer alacağı belirtilen açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Çok küçük yaşta böyle bir travma yaşamak zorunda bırakılmış, fiziksel ve psikolojik şiddete uğramış, masumiyetleri istismar edilmiş, adeta bir suç işlemişler gibi sessiz kalmalarına neden olunarak utandırılmış çocuklarımızın yaşadıkları psiko-sosyal manevi travmayı hafifletmeyecek olsa da failin cezasının ibreti alem olması için KADEM davanın bir parçası olmak için elinden geleni yapacaktır. KADEM yönetim kurulu ve avukatları, mağdur müşteki çocukların ve ailelerinin yanında duruşmalara katılacak ve dava sürecini takip ederek, şahsın en kısa sürede en ağır cezayı alması için çalışacaktır. Toplumsal, ahlaki ve manevi değerlerimizin sapık, aşağılık zihniyetlerin gölgesinde yıpranmasına izin vermemek ve meseleyi siyasal alan açma hezeyanlarının üstünde tutmak için; orada olmayı, çocukların ve ailelerinin yanında durmayı kendimize görev addediyoruz."

Açıklamada, KADEM olarak ayrıca dün saat 21.00'de Twitter’da "#ÇocuklarDeğilSapıklarUtanacak" etiketiyle bir hashtag kampanyası yürütüldüğü aktarılarak, "Bu kampanyayla duruşmaya dikkatleri tekrar çektik. Masum çocukların değil sapıkların utanç içinde yaşayacağı bir dünya için tüm kamuoyunun Karaman davasını gündemde tutarak, çocukların ve ailelerinin adalet arayışına ortak olmasını rica ediyor, bu sapıklar ellerini çocuklarımızın bedenlerinden çekene kadar mücadele edeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" denildi.

Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası

Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.